28.8.17

PROGRAMA AWASUKA: Rafters


La setmana ha conclòs amb la posta a punt dels rafters, posant les falques i els travessers per rigiditzar tota l’estructura de coberta. Amb això fem que treballi tota l’estructura de ‘manera solidaria’.


S_____SUPPING 

L’equip de Barcelona va aprofitar la seva estància a la zona del Narayani per tenir una trobada amb els beneficiaris de Supping. 
Aquesta excursió a Matilo Supping, va servir per aclarir dubtes sobre el programa per part dels Beneficiaris, i concretar totes les etapes del programa i els seus terminis i calendari de l’obra.


DM_____DHUNGA- MATO 

Els treballs del Dhunga Mato, s’han concentrat en avançar els treballs de la coberta del prototip. 
La setmana passada, es va finalitzar la posada de tots els parells de la teulada. Els treballadors es van centrar en fixar-los, per fer més robusta l’estructura.

Rigidització de la coberta i posada apunt de les corretges














Els rafters col·locats!

























L'equip treballant al Dhunga Mato





























Aquestes aportacions en la millora antisísmica, varen ocupar la labor de tota la setmana.

CB_____CONFINED BLOCK

Fent els acabats del Block






















Després d’una setmana de l’arribada de l’equip de coordinació, s’ha començat amb els acabats dels prototips socials ubicats en el poble de Bhimphedi. Amb aportació d’un mistri i un carpenter per part d’Awasuka, s’han començat els processos per finalitzar del tots els dos prototips d’un mòdul començat pel torn del l’últim trimestre de l’any passat. La vivenda social amb ajuda de peons d’obra de Balmandir han començat amb l’arrebossat exterior i fusteries.

Prototip Bloc de formigó Confinat

B_____BHIMPHEDI/BALMANDIR

Prototips pel NRA

Pedro Lorenzo, assessor del programa, ha dissenyat els plànols amb les tècniques constructives que es presentaran al Nepal Reconstruccion Authority
Aquests plànols, basats en un prototip de bloc de formigó i un de Dhunga Mato, hauran de ser aprovats pel govern. Es tracta d’un sistema molt més econòmic que podrà incorporar-se en el programa del govern de Nepal, per poder ser utilitzat per tota la societat nepalesa.

A_____ACTUALITAT

La voluntària d’Hospitalet del Llobregat, Vanessa Martinez va deixar l’orfenat per tornar, amb els seu company de viatge, a la Ciutat Comptal.

L’optometrista va aportar una gran labor de revisió de la vista a tots els nens dels centres de Katmandú i Balmandir, l’últim, residencia de la seva estància a Nepal



Awasuka Team
Marc&Victoria&Angel