7.8.17

BIBLIOTECA, AULARI I MÒDUL DE COOPERANTS A NDANGANE: aquí el quart torn en directe des de N'Dangane Sambou!






























Baldooo Barcelona! (bon dia!)

Aquí el quart torn en directe des de N’Dangane Sambou! Portem dues setmanes aquí i han sigut tan i tan intenses que no hem pogut escriure-us abans. Intenses perquè no només estem instal·ladíssimes sinó que tenim la sensació que portem mitja vida aquí, perquè ens fan sentir com a casa. La vida africana ens ha calat des del primer minut i el seu ritme i vitalitat ens alegra el dia a dia. Hem après a dir quina calor (asum asum!) perquè en fa molta! Però també hem après a caminar sota la pluja més bèstia de l’hivernage! (època de pluges) Sort que qualsevol nit pot sortir el sol...

No només ens ha acollit la família amb la que vivim... l’equip de maçons (paletes ) de l’obra ens ha posat al dia de tot! Les nostres mestres han sigut l’Ane i l’Aina, que a part de fer-nos un traspàs impecable, han deixat el llistó molt alt i això per a nosaltres és una motivació extra!

El dia a dia a la chantier (l’obra) és super productiu i a l’hora divertit. Morts de calor o xopats d’amunt a avall, cada dia es treballa moltíssim. Tot just comencem amb la fase d’acabats interiors del Mòdul de cooperants i la Biblioteca, mentre s’acaben alguns detalls exteriors abans de que les pluges siguin més seguides. De moment, encara ens deixen tardes tranquil·les per anar a fer un banyet a la omaga (platja), si ens abelleix (ens ve de gust). 

La llosa del porxo que connectarà la Biblioteca i la Daara Moderna ja ha fraguat! L’equip de la palla ja és a punt d’acabar de cobrir la coberta del Mòdul. L’equip del Carrolage (enrajolat) ja ha començat a pavimentar les habitacions i està quedant un trenca-junt molt xulo. L’equip de maçons ha arrebossat tots els murs interiors del mòdul i l’equip del Tadelakt ha començat a fer les primeres capes...estem impacients per poder aprendre a treballar un material tan únic i poc habitual a casa nostra! És una passada veure com avança l’obra amb tants pocs dies...d’aquí a dos mesos fli-pa-rem! 

Com a tot projecte, hi ha petits entrebancs, però sempre tenen solució. Tot és posar-ho en comú. Quan no és des dels Països Catalans és des de la chantier! Saber que som un equipasso és molt reconfortant. Com diuen aquí, on est ensemble!

C’est tout, amies! Abraçades serers per a totes! I bondiki! (fins després!)

Paloma i Anna

*Tots els (parèntesis) són traduccions del serer, del francès o del valencià de la Paloma.

**No podem acomiadar-nos sense fer-vos saber que dilluns va parir una cabra a l’habitació gran del mòdul de cooperants!!!!! Els dos cabrits estan sans i estalvis i els maçons els han batejat; es diuen Paloma i Anna J Ens van caure les llàgrimes i tot...

La palla esperant a ser col·locada



La llosa d'entrada ja està acabada!

Preparant els sòcols

L'equip de la palla preparant el terrreny!