31.8.17

BIBLIOTECA AL C.E.M. MLOMP: per fi podem dir que HEM ACABAT LA BIBLIOTECA!


Holi!

Bueno bueno bueno. Per fi, després de dues setmanes de feina molt intensa, treballant non-stop, convertint la biblioteca en un taller de fusters i compartint els dinars com a bons germans, podem dir que HEM ACABAT LA BIBLIOTECA! Encara no ens ho podem creure, però tot l’esforç ha valgut la pena. Petit a petit hem anat acabant-ho tot. 

Un dels moments més emocionants de la setmana ha sigut quan finalment hem col·locat la porta al seu lloc i em pogut tancar i obrir la biblioteca. Realment ha quedat preciosa! I així com hem acabat la porta, també hem acabat la taula – estanteria i el banc. I gràcies a l’ajuda de tots els fusters, també hem acabat el tancament del mur! Evidentment, no ha sigut un camí fàcil... Aquesta setmana s’ha dut a terme a Mlomp la iniciació de dos joves. Com ja vam explicar fa unes setmanes, quan té lloc aquesta cerimònia tot Mlomp ho deixa tot (feines, cultius...) per anar a ballar i acompanyar els homes al bosc. Per tant, un dia de bon matí vam arribar a l’obra i no hi vam trobar ningú. Clar, a nosaltres ningú ens havia explicat el que estava passant, tot el contrari: bakayom! (Fins demà en djolà) JÁ! En aquests casos cal prendre’s la situació amb optimisme i alegria, així que enlloc de quedar-nos soles a l’obra, vam decidir que nosaltres també ens n’anavem a ballar. I com que quan no és A és B, quan es va acabar la cerimònia d’iniciació, es va morir un home de Mlomp i al dia següent els treballadors van haver d’anar a l’enterrament. Doucement doucement, sense presses i amb positivisme. 

Un altre moment molt emocionant va ser quan vam col·locar la placa de la biblioteca amb els noms de totes les organitzacions que han participat d’una manera o altra en el projecte. 

I un cop acats tots els mobles, un equip de maçons voluntaris van venir per acabar l’arrebossat exterior i deixar la biblioteca ben weli weli. Va ser una jornada de treball conjunt, ja que no només van venir els maçons, sinó que a la tarda van venir unes quantes noies per ajudar-nos a netejar l’exterior de la biblioteca. Aprofitant el ruixat diari vam deixar el porxo impecable! Tot preparat per a la festa d’inauguració de la setmana que ve! ☺

Fins aviat! A bientôt! Bakayom!

Maria i Ari Sambou

ajuntant la porta amb el marc de ferro
col·locant la porta al seu lloc





































equip de maçons treballant

























biblioteca-atelier de fusta!
col·locant la placa