5.10.17

PROGRAMA AWASUKA: Arquitectura i cooperació
















AWASUKA és un programa social de construcció i rehabilitació antisísmica de la zona del Narayani, Nepal. Aquest projecte, va començar proporcionant assessorament tècnic i crèdits de materials per a l’autoconstrucció de vivendes afectades pels terratrèmols.

Durant el transcurs d’aquest dos anys, s’han dissenyats diferents prototips, adaptats, per entrar dins el catàleg de construcció antisísmica del govern el NRA i s’ha interactuat amb la població local, on junt amb 3E i els estudiants de la UPC han proporcionat un vestuari a la pista de d’esports estrenada el mateix dia del terratrèmol el 25 d’abril del 2015. 

Actualment s’està finalitzant l’edifici Multisports a Bhimphedi, el prototip de bloc de formigó (només falten els acabats interiors), i s’està fent l’estudi del sòl dels diferents emplaçaments a càrrec dels estudiants d’enginyeria de ponts i camins.

B/B_____BHIMPHEDI/BALMANDIR

Nova Awasukera a terres Nepalís! La Laura Coll, estudiant de TFG, va arribar a Bhimphedi el passat diumenge. L’enginyera de camins, aportarà al programa un estudi acurat del sòl de Bhimphedi, que ajudarà a ser més precís en el treball de disseny que s’està fent des de Barcelona.
Laura Coll, estudiant d'enginyeria ponts i camins






































P_____PATRA 

Desprès dels primers monsons, al prototip de patra se li han donat els últims retocs d’impermeabilització i acondicionament. Després d’una capa de pintura la casa de la didi de Balmandir ja està totalment acabada!
La nova casa de la didi Maya




























WS_____WORK SHOP 

Els treballs al Dhunga-Mato ja veuen el seu final. Un cop acabada la teulada i amb els últims retocs que no trigaran gaire a fer-se, l’edifici estarà a punt. 

Els estudiants d’arquitectura, fent un plàning d’obra, van decidir començar amb la producció de les fusteries de les finestres del DM, per quan arribés la comanda de les fibres de vidre, tenir-ho enllestit tot el mateix dia. 

DM_____DHUNGA- MATO 
Teulada acabada!











Hem tancat una altra etapa en la construcció del Dhunga Mato. Al acabar la de col·locar la C.G.I. sheet, l’andami ja havia complert la seva funció, així que vam decidir, un cop acabats els tancaments del Gable Wall, treure el bambú que envoltava els Vestuaris Multisports.
Acabant el "gable wall" i traient els andamis



































Un cop acabats els treballs més urgents, abans de l’arribada de les pluges, l’equip va treballar en la coberta dels labavos per millorar la seva inclinació, a més de donar una capa de pintura a l’estructura del Water Tank.
Muntant les xapes del labavo























A_____ACTUALITAT 

Inundacions a la zona del Terai 

Més de 100.000 persones s’han vist afectades per les pluges monsòniques a Nepal. Aquestes inundacions, s’han emportat la vida de 53 persones i desenes de desapareguts a causa de les esllavissades i inundacions. 

Amb 83 espanyols al país, els voluntaris de Base-A es van quedar atrapats a la localitat, ja que la carretera que connecta Katmandú amb Hetauda passant per Bhimphedi estava tancada. L’única via de connexió entre aquestes dos grans ciutats era la carretera de Daman, un port de muntanya a 3.120 m.
Chituan