28.9.17

PROGRAMA AWASUKA: El Dhunga Mato a porva de monsons!


Al mes d’Agost, l’arribada dels monsons ens tenia bojos ja que estava a punt de que s’intensifiquessin les pluges i encara havíem de protegir l’edifici. La setmana passada per fi vam acabar de col·locar les xapes de la coberta i l’edifici ja està preparat per rebre l’aigua que caurà del cel!























Un dels objectius del full de ruta pels voluntaris a la construcció, era precisament, cobrir l’edifici completament per evitar que es fes malbé l’interior. Així la col·locació de les xapes era necessària per evitar que es danyes el mur de pedra i fang, que hem acabat aquestes darreres setmanes. Gràcies als alers de la coberta, ara el mur queda més protegit.

DM_____DHUNGA- MATO










La setmana s’ha centrat en la posada a punt de la teulada, i la preparació dels premarcs del "gable wall".





























Donada l’amenaça climatològica, els temps d’obra s’havien d’acotar. Sobre tot la col·locació de les C.G.I. (xapes), per poder seguir amb els treballs de fusteria de la "gable wall". Per aquesta raó l’equip, ràpidament, al acabar la impermeabilització de la coberta es va posar mans a l’obra per enllestir totes aquestes tasques durant aquesta setmana.































Ara, ja es pot dir que el nostre prototip esta preparat. Fins i tot a prova de forts aiguats!



























H_____HETAUDA

Després de les tres setmanes que va passar l’equip de coordinació a Bhimphedi, treballant en el Dunga Mato, els estudiants varen acumular una llarga llista de comandes per Hetauda.

Aquesta llista, anava des de compres de peces per eines del workshop, fins a material necessari per les properes intervencions en el prototip de pedra i fang.

A més a més els voluntaris van aprofitar per comprar productes de primera necessitat a la capital de província.



























B_____BHIMPHEDI/BALMANDIR 

A Bhimphedi ha arribat una nova voluntària amb les energies carregades per començar un munt d’activitats a Balmandir durant el mes d’Agost. La Isabel, antiga voluntària de Balmandir, ha tornat a retrobar-se amb els joves de l’orfenat, els quals ja coneixia de feia dos anys, quan va passar 4 mesos junt amb les primeres voluntàries d’AWASUKA, la Valeria i l’Andrea. 

La nova voluntària ha ajudat molt el grup, sobretot en Josep Mas, durant aquest període de vacances. 

Acompanyant la Isa, ha arribat a Bhimphedi un voluntari de ‘Proyecto Hombre’, que ajuda a joves, i que resideix a Katmandú.





























A_____ACTUALITAT 

More Drama! 

El dissabte passat, va tenir lloc un dels espectacles del grup de nepalesos becats per Amics del Nepal residents a Katmandú. 

Aquest col·lectiu, dirigit per la Inés, que és també la creadora del guió de la representació, va proposar uns workshops per a tots els públics; que es van dissenyar a “l’escola anglesa” de Bhimphedi, escola on estudien tots els nens dels primers cursos de Balmandir.