8.4.16

BIBLIOTECA al C.E.M. MLOMP: Comencen les obres!!

























La primera setmana l’acabem cuinant la típica truita de patates amb pa amb tomàquet per tota la família. Som molts menjant, tothom queda molt satisfet! 

Dilluns comencem les obres de la biblioteca. Hem acordat amb els treballadors l’horari de 8h-16h. D’aquesta manera aprofitem les primeres hores del dia que no pica el sol i els treballadors aprofiten les tardes lliures per assistir a totes les danses tradicionals que es fan al poble. El paleta, l’Ansoumana, i tres ajudants més, l’Abdoulay, l’Adama i l’Ibrahima comencen a cavar d’allò més ràpid. El C.E.M. està tranquil perquè els nens estan de vacances però agraïm a tota aquella gent que va passant per l’escola a donar un cop de mà. Tothom que ens visita agafa una pala, o un pic, transporta aigua del pou o ens prepara te, són molt col·laboradors. El sol pica però tot i així el ritme no para, avancem força i ja es van dibuixant, al centre de l’escola, unes geometries perfectes. 

Ens reunim amb el Principal i el paleta per acabar d’acordar la comanda de material que comprem dimarts a Bignona. 

Les excavacions i els moviments de terra avancen al C.E.M. El dimarts, la Lara es queda treballant a la obra i la l’Anna, la Nadia i l’Olga viatgen a Bignona amb el Principal per comprar material. Comprem el ciment, la sorra, la grava, l’acer i tot el material necessari per pintar l’aula que es va construir l’any passat, que arriba la mateixa tarda a l’escola. 

A mitjans de setmana el sòl del C.E.M. ja s’aprofundeix 50cm casi a tot arreu. Ens disposem a pintar l’aula per dins i per fora. Tot els nens que ens visiten agafen pinzells i rodets i l’aula va canviant la seva cara. També col·loquem la tela a la part superior de l’aula pel problema de resol, amb l’ajuda del Kalilou. La sorra i la grava van arribant durant la setmana i organitzem el tema de les planxes d’encofrar per començar la setmana següent amb la cimentació. La idea era tenir-les dissabte per col·locar-les i dilluns poder començar. Tot i així l’arribada se’ns complica i no podem tenir les planxes fins diumenge. 

A finals de setmana l’aula ja està casi pintada i ja hem excavat tots els fonaments. Ha arribat tot el material i dilluns començarem a encofrar.

Aquesta setmana hem viatjat a Thionck Essyl, hem anat a visitar l’Emma i la Pat i hem ballat danses africanes amb el Sady; professor de dansa africana resident a Alemanya al ritme del tam-tam.

Acabem la setmana amb una gran celebració de la festa de l’home! 

Mentrestant, pel que fa a la part social, durant aquesta setmana donat que els alumnes encara estan de festa hem intentat fer petites reunions amb els professionals per anar concretant les activitats.

El dilluns ens vam reunir amb l‘equip pedagògic del CEM, el Sr. Faye i el Sr. Sene, vam repassar les diferents propostes d‘activitats i vam començar a dissenyar com portar-les a terme, es prenen els següents acords:

Sobre orientació laboral, tot i que hi ha un equip extern que fa una xerrada anual, consideren que és molt breu. Per tant, s‘acorda fer una jornada setmanal on cada dia es treballi amb un curs diferent. L’Olga i la Nàdia aniran a Ziguinchor, al centre de formació per tal de recollir informació per preparar les jornades.

Sobre intercanvi cultural mitjançant correus, s‘acorda fer una reunió amb el principal i els professors de llengües per tal de posar-ho en marxa.

Sobre salut sexual, es decideix fer una xerrada de sensibilització amb la infermera i un cinefòrum.

Sobre el reciclatge de brossa, s‘acorda mirar els preus dels bidons de brossa.

També es parla de decorar el mur del CEM, es mirarà el preu de la pintura.

Es proposa als professors fer tutories amb els alumnes i els pares quan es donen les notes, per tal d‘intentar millorar la relació i la implicació els uns amb els altres. Els professors accepten la proposta i comenten que parlaran amb el principal.

Es decideix quedar a partir de l‘11 d‘abril amb els professor per tal de temporalitzar totes les activitats.

A més, s‘acorda fer una reunió amb els professors per tal de saber quins materials necessiten, sobretot de cara a l‘any vinent amb la finalització de la biblioteca.

Més endavant durant la setmana, anem a Bignona per comprar una mica de material escolar per tal de fer els cartells per anunciar el documental que es passarà a l‘escola elemental, i també ens informem sobre com treballar el sida i les relacions sexuals amb els joves: ens plantegem fer una petita obra de teatre sobre el tema per sensibilitzar de manera més practica amb els joves. Parlem amb alguns joves per tal de saber quina música i quines pel·lícules miren. 
També contactem amb les arquitectes de Thionk per si ens poden deixar el projector i els altaveus, ens comenten que ens trucaran per anar-ho a recollir

Dijous parlem amb la infermera, ens diu que no hi ha cap problema en fer una xerrada sobre la salut sexual i li sembla una bona idea treballar-ho també mitjançant l‘obra de teatre. Ens comenta que quan sapiguem la data l‘avisem 15 dies abans.

De moment això és tot!

Una abraçada des de Mlomp!!

Nit de truita de patates. Youba, Malang i Mohamed!

Inici excavació Abdoulay i Ibrahima

Remull del terreny. Ansoumana i Abdoulay

Trenejant. Bana, Lara, Sidi, Ana, Aminata

Arribada de la sorra i la grava

Pintant les fustes exterior de l’aula. Anna, Lara i Diere 
Pintant els murs interiors de l’aula. Lara, Landyg, Adama i Chéh

Col·locant la tela al perímetre superior de l’aula. Kalilou, Anna i nens
Primera paret de l’aula finalitzada
Excavació i moviment de terres acabat! 

Fête de l’homme!!