3.1.19

Projecte a Chamanga, Equador: Non-stop!

Després de les intenses jornades amb els estudiants de Quito, l’equip de Chamanga va seguir amb el ritme constant a la construcció de les latrines.
Últimes 7 latrines


























En aquesta última fase, es va voler exprimir el màxim les fases de construcció d’aquests 55 banys que formaren part del projecte. L’objectiu principal, era fer difusió de la bona utilització del banys secs, al màxim d’interessats en aquest sanejament alternatiu al bany convencional. És per això, que amb l’ajuda de l’Angèlique, es va promoure la idea de fer un “time-lapse” de la construcció sencera d’una latrina per poder tenir un document visual que servís d’ajuda per futures construccions de latrines amb la mateixa tècnica.

Vam aprofitar la construcció dels últims 7 banys del projecte per fer el document cinematogràfic de les fases de construcció d’aquestes latrines de la parròquia de San José de Chamanga.
Producció del "time-lapse"






















Ja veiem el final de la nostra estada a Equador i teníem la sensació de que el projecte estava anant bastant rodat. Durant aquests mesos vam tenir l’oportunitat de participar i col·laborar en altres projectes que anaven sorgint de la fundació. Un d’ells va ser la construcció de 5 habitatges amb tècniques antisísmiques de formigó armat en la localitat de Bunche, Canton Muisne, on vam col·laborar fent l’aixecament de les parcel·les. També vam participar en la construcció d’una escola de Guadua al recinte “los laureles”, i la recuperació d’un antic projecte de la construcció en Guadua, per tot el territori de Chamanga als voltants de la via principal Esmerandas-Pedernales.
Autres projettes amb la Fundació "Somos Equador"

























Durant aquest període on l’equip estava en la fase la col·locació de portes i escales, vam tenir la visita dels estudiants d’arquitectura de la PUCE amb la presentació dels projectes d’intervenció urbanística dels 3 barris del municipi Nuevo Milenio, Nueva Jerusalen i Loma Sur.
Col·locació dels tubs de sanejament