3.1.19

Projecte a Chamanga, Equador: Finalització de la Fase II

Aquestes dues setmanes han servit per finalitzar la segona fase del projecte amb les 19 latrines.
Les 10 families de la Fase II























Amb les cambres preparades per poder construir les cabines a sobre. Vam aprofitar la primera setmana per comprar tot el material necessari pels banys a la vegada que anàvem construint les estructures de les cabines amb material que hi quedava de les construccions anteriors. Durant la setmana, a més, vam formar un equip sòlid de treball que ha estat present en tot el recorregut de la construcció dels banys secs.
Fase II






















El ritme marcat era de 5 estructures de cabines per dia, mentre l’equip tècnic viatjava a Pedernales tramitant la compra de materials necessaris per acabar la fase. De tal manera que es va poder tenir enllestida la cabina sencera, amb l’estructura complerta, junt amb els tancaments i la teulada per l’última hora de llum del diumenge.
Entrega de les últimas canyes las beneficiarias

















El dur treball de finalitzar les cabines en una setmana, va ser molt important per l’agilització de la segona fase i així poder entregar les fotos dels banys acabats a Selavip, un dels principals finançadors de la següent fase. 

Amb l’arribada de l’Esteban a Chamanga, es va fer la presentació d’un dels nous projectes de microcrèdits per l’apoderament de dones de la comunita. Un projecte amb la col·laboració de l’ONG espanyola “Microwd”. 

Un cop acabades les latrines de la segona fase, es van enviar les fotografies dels resultats a Selavip. 

Durant la setmana vam tenir la grata benvinguda de Angelique Mangon, la reportera francesa, que ja va estar documentant el taller de capacitació de bambú a “La Laguna, Santa Ana”. Va participar activament de les activitats i va documentar tota la feina gràficament per poder divulgar el projecte en diferents plataformes cibernètiques, una d’aquestes plataformes és el seu blog personal, en el qual totes les publicacions estan enfocades a projectes amigables amb el medi ambient, www.surlaroutedelapachamama.com(fb. Surlaroutedelapachamama).
Angelique Mongon




















Amb els bons resultats dels dies passats, ens van donar un cap de setmana lliure abans del viatge a Quito, que vam aprofitar per desconnectar i gaudir d’altres paisatges. Durant la següent setmana, l’equip de la fundació, es vam instal·lar a Conocoto, actual seu de la ONG, per organitzar les xerrades del Voluntariat a la PUCE (Pontifícia Universidad Católica de Ecuador). També durant aquests dies es va organitzar tota la logística per tal de planificar les jornades de voluntariat del 9 al 12 de Agost a Chamanga amb els voluntaris de la PUCE. A més vam tenir temps de fer una avaluació de la segona fase i dels seu seguiment per saber quins aspectes havíem de millorar de l’organització amb els beneficiaris.
Jornades de Voluntariat a la PUCE (Quito)














Durant la setmana es va portar un treball més d’oficina i planificació de les properes setmanes per poder actuar amb previsió davant les jornades de voluntariat, i així tenir complerts uns requisits per poder començar la tercera fase amb els voluntaris.
Construcció de les 12 cambres de la Fase III















La setmana prèvia a les jornades del voluntariat, la comunitat de Chamanga va treballar intensament per assolir l’objectiu de tenir preparades 12 cambres per als beneficiaris i així poder acabar dins el cronograma la construcció de 14 cabines amb els 25 voluntaris de la PUCE de Quito.