8.4.15

Projecte A Naré: setmana 12




Aquesta setmana hem tingut un petit ensurt a Thionck-Essyl, l'Emma Ferrer ha estat amb febre, i la família on s'allotja creia que havia agafat la malària. Per sort, en anar a l'hospital, van confirmar que no era malària, sinó una infecció i amb antibiòtics i antiinflamatoris ha millorat ràpidament. La malària és una enfermetat endèmica al Senegal, transmesa a través de la picada del mosquit anopheles, que causa febre alta i és potencialment molt perillosa. Per això, les persones que participen en projectes de cooperació cal que estiguin molt ben informades dels riscos i les mesures de prevenció que cal prendre. En el cas de la malària, la millor prevenció (més enllà de les pastilles profilàctiques) és dur a terme els projectes entre els mesos de Gener i Juny, durant l'estació seca, ja que al haver-hi menys pluja, no proliferen tant els mosquits. 






KASSOUMAYE KUTIRS!

Durant tota la setmana els maçons han seguit pujant murs, ja quasi tenim les 5 primeres filades de tots els murs. El divendres, però, va ser dia de fer més bricks de ciment, ja que hi ha hagut un parell de modificacions a la cuina i als banys. Tant els maçons com els tres treballadors dels Brincks de BTC van acabar la feina d´hora u van anar a preparar-se per l’endemà, doncs fa moltes setmanes que tothom està entre nerviós i emocionat per l’arribada de dissabte.

La fusta tant per les finestres com per les portes ja la tenim aquí tota, encara estem deixant que s’assequi, però el Matar ja ens ha estat visitant varis dies perquè dilluns ja començarà a treballar amb els marcs de les finestres; aquest any hi ha moltes més finestres i més tipus que l’any passat però està tot controlat. 

Els de la palla ja han començat a trenar-la. Finalment són dos homes només, així que potser tirguen una mica més, però anem molt bé de temps. Treballen al pati de casa, des de ben d’hora al matí fins passades les 17.00h.

El Vieux i el seu equip, que són els que s’han ecarregat dels BTC’s, ja han fet els 500 bricks de més que els vam demanar. A veure si ara vénen algun dia de voluntaris a donar un cop de mà.

I quant a les voluntàries, aquesta setmana no hem tingut molta sort. S’han ajuntat vàries celebracions i cerimònies de bateigs, casaments i enterraments. Esperem que la setmana vinent les tonrem a tenir per aquí animant l’obra amb els seuse balls.

Ja feia dies que tothom ens parlava del dissabte, dia de la Independència de Senegal (1960). Va ser un dia molt emocionant, a Thionck Essyl tothom va sortir al carrer principal a veure la desfilada del nens de les escoles, dels militars, els lluitadors, les dones, l’alcalde… L’Emma no va tenir la sort de veure-ho en directe, estava al llit amb febre des de divendres, avui ja es troba molt millor!

Fins la setmana que ve!

Andrea i Emma