27.4.15

Escola a Mlomp: començem!



















El projecte de millora de l'escola secundària de Mlomp Boulouf, al Senegal, que realitzem per a l'Associació Amics del Senegal al Bages, ha començat aquesta setmana amb l'arribada de quatre nous voluntaris de base-A. 

Per una banda hi ha la Gina i la Marta, estudiants de treball social a la Universitat de Girona, que gràcies a la col·laboració del professor Josan Langarita, han preparat un projecte social de sensibilització en diversos àmbits (accés a l'educació, sexualitat...) que es durà a terme en paralel a les obres d'ampliació de l'escola. D'altra banda, tenim en Carlos i la Berta, estudiants d'arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya que reprenen la direcció d'obra de l'aula, que es va iniciar al juny de l'any passat amb la construcció dels fonaments. 

El repte és poder acabar la construcció de l'aula en les properes vuit setmanes i mobilitzar una bona part de la comunitat escolar (pares, mares, alumnes i professorat) perquè participin en la construcció i en les activitats de sensibilització.  Com de costum, anirem publicant setmanalment les seves aventures!


Hola!

Pel que fa a la construcció, la màquina de BTC ja és a l’obra i ja s’estan fent els maons: hi ha dos treballadors, el paleta, i la resta són voluntaris del poble. A l’obra ja hi ha la sorra blanca, una tona de ciment i 13 tractors d’argila vermella.

Paral·lelament hem construit també una petita piscina per a tenir l’aigua ben a prop amb els materials que van sobrar de l’any passat. La fusta i mà d’obra per a les finestres i porta ja està encarregada i el fuster ens ha dit que si encarreguem també la fusta per les bigues ell ho pot fer tot a temps, que el problema no són els dies de feina sinó els dies d’assecat, així que aquesta tarda o demà al matí li ensenyarem també els plànols de les encavallades i pilars perquè encarregui la resta de la fusta.

Pel que fa a la part social, s’han fet les reunions per a concretar les activitats que es faran i els dies, i aquesta semana comprarem el material necessari per a fer les activitats.

A la primera reunió se’ns va proposar fer clases d’espanyol ja que la professora està de baixa. Com que la Sisco (una dona finlandesa que col·labora desde fa molts anys a Mlomp) ja ha engegat un projecte de formació en informática vam aceptar fer les clases d’espanyol (un total de 8 hores a la setmana).

Una abraçada!

Marta, Gina, Carlos i Berta!

preparació d'activitats a la biblioteca

elecció d'activitats amb els respresentants dels alumnes

descarregant l'argila

primeres proves de blocs de BTC pels murs de l'escola