13.4.15

Projecte A Naré: 1 pollastre i 500 francs?


 


Gueresen Bussum!

Ha estat una setmana molt tranquila, l’obra segueix avançant sense problemes, per una banda hi ha en Seni, que s’encarrega de trenar la palla i és molt constant. La setmana passada va treballar fins i tot el diumenge. Per altra banda, ja hem començat a fer els marcs de les finestres, que esperem tenir-los llestos quan haguem acabat de pujar els murs, així no haurem d’esperar-nos a fer el cèrcol.

De la fusta de l’estrucutra de coberta, encara estem esperant que arribi l’última part de la comanda. No sembla que hi hagi cap problema en concret però no arriba. A veure si ara quna passin les vacacnes de Setmana Santa podem liquidar el tema.

I els paletes i les dones han fet campana aquest dilluns i dimarts. Just són del barri de Niaganane, que estan de festa de Bukot. La història és que aquest any, un noi (que encara no ha entrat al bosc sagrat, és a dir, encara no ha fet el ritual d’Iniciació per passar a ser home) es va barallar amb el seu pare i la manera que tenen per castigar un acte així és de manera col·lectiva, per a tots els iguals. És a dir, tots els nens/nois del barri que encara no hagin entrat al bosc sagrat (al bosc s’hi entra aproximadament cada uns 30 anys, i l’últim cop aquí a Thionck Essyl va ser el 1990). Hi havia doncs des dels més petitets (2 anys aprox) fins als més grans, d’uns 25 anys, entre ells quatre paletes de l’equip de l’Eno. Doncs el càstig consisteix en què cada un d’ells ha d’aconseguir un pollastre i 500cfa (75 cts €) per a la gent del seu barri. Dilluns i dimarts van ser dos dies de festa grossa amb tants pollastres!!!

A partir de dimecres ja vam reenganxar el ritme normal de l’obra, les dones han tornat a venir amb molta energia i han seguit tamissant sorra, omplint el dipòsit d’aigua i han transportat bricks de BTC al costat mateix de l’obra, per agilitzar la feina als maçons.

Efon efon :)

Andrea i Emma