12.6.17

PROGRAMA AWASUKA: L’equip al complet!


Aquest final de setmana, l’equip de Bhimphedi, va pujar d’intensitat el treball per poder assolir els objectius marcats dins del working plan.

La Victoria i l’Àngel, donada la manca de treballadors pel prototip Dhunga Mato, es van passar el principi de setmana cercant treballadors. Al portar sol un mes escac a la zona, la Mònica, els hi va suggerir demanar ajudar a diversos agents de confiança del programa, com Kush, Madeph, Ram o Maya, a part de estar Nirajan buscant treballadors des de Supping.

Va ser llavors, després de tota una setmana esgotadora sense resultats alleujadors, un dels nois de Balmandir, ens va obrir les portes amb resposta ràpida i eficaç.

Donada les circumstàncies de que els nois de l’escola pública de Bhimphedi tenien vacances a causa del poc professorat resident al poble, en Kush, junt els voluntaris del orfenat, ens van proposar que els nois entre 16 a 18 de Balmandir estaven disposats a venir a treballar un dia per ajudar a la causa d’Awasuka, cosa que els aniria bé per aprendre 4 nocions d’aquesta labor i aprofitar un dia de vacances per entrar al món laboral.

A part en Niranjan va portar el seu germà Niraj per integrar-lo a la plantilla.

Workers

Ja ha arribat el nou awasukero a Bhimphedi!! Marc Socias, l’últim component del equip Maig-Septembre ha arribat aquesta setmana al programa. L’arribada del nou cooperant es va realitzar al final de la jornada laboral. Que vam aprofitar per fer un petit tour pel poble ensenyant tots els prototips realitzats fins el moment, finalitzant amb el Dhunga Mato.

Equip al complert!

Aquesta setmana, a causa del comiat d’en Dani amb la seva esposa Manisha l’escola de Bhimphedi es va quedar sense professora d’anglès. Va ser quan un dels voluntaris de Balmandir en Josep, es va presentar com a substitut per suplir la vacant fins trobar un nou professor.

Classes Joseph

S____SUPPING 

A una setmana de començar la primera casa de Supping, agilitzant els tràmits perquè el beneficiari obtingués els permisos i els ajuts del govern, Awasuka, es va trobar una sèrie de requisits per accedir a les ajudes governamentals que no estaven contavilitzat en el programa. 

Un dels malentesos que varen tenir amb Agragami, Associació col·laboradora amb Awasuka, era que el nostre treball d’investigació sobre construcció antisísmica era acceptada pel govern, i podíem aplicar-lo en les nostres construccions. El problema sorgia en demanar l’ajuda del govern. Que sol es donen als sistemes constructius dissenyats pel govern. 

Aquest ajut, consisteix en que a mesura que es va assolint diferents estats de la construcció, un enginyer del govern es presenta per verificar si l’obra compleix les normatives de construcció antisísmica aplicades pel govern , es prenen fotos de la vivenda i des del NRA s’aprova si la casa pot rebre l’ajuda estatal. 

NRA (National Reconstruccion Authority), es un òrgan del govern dedicat en l’ajuda de construcció de noves cases antisísmiques. Aquesta ajuda social, consta de 3 Lakhs, (3000 €) afavoreix econòmicament a les famílies per construir-ne una casa, si disposen d’uns estalvis previs. 

Un dels sistemes constructius de Dhunga Mato exigits pel Govern, tracta en la col·locació d’uns rods verticals en tots els corners de la vivenda. Aquest rods, connectats amb la plinth beam no a captivat el equip. Ja que una de decisions que es van triar l’equip junt Pedro Lorenzo, es que fer aquest reforç antisísmic fa l’efecte ganivet al interior del mur. I els vam descartar del nostre prototip. 

Després de aquestes noticies arribades Awasuka, la Mònica esta processant els tràmits perquè el nostre prototip antisísmic formi part del catàleg del NRA i d’aquesta forma fer compatible la nostre investigació de cases sismoresistents des de Barcelona amb les ajudes del Govern. 

H____ HETAUDA 

Durant la setmana, es va preveure un dia per anar a Hetauda a reposar subministres pel Dhunga Mato i comprar eines necessàries pel Workshop. Aquest viatge es va aprofitar perquè el nou voluntari veies l’atmosfera de la ciutat i congenies amb les botigues simpatitzants amb el programa.

Hetauda

DM____DHUNGA- MATO

Procés de fabricació del formigóDesprés de l’anterior setmana amb un gruix de treballadors mínim, amb l’arribada dels nois de Balmandir varem poder fer gran part de les tasques que no haguessin sigut possibles amb tants pocs treballadors per raons físiques. 

Les tasques que varem poder fer va ser la de pujar tots els rafters al roof-top, i col·locar l’estructura del diposit d’aigua.


Pujada dels ràfters
Steel frame


Concurs de mistris! 

Durant la setmana, es va optar per finalitzar processos d’obra on no es necessites molta mà d’obra a causa de la situació obrera. Va ser quan l’equip varen acordar de prioritzar acabar els lavabos, per poder posar candau i tancar processos del Dhunga Mato. 

Llavors va sortir la disputa de quin procés constructiu s’havia de fer servir, els treballadors defenien que al ser un espai tant petit no calia aplicar tots els protocols de una solera convencional, ja que les dilatacions i esforços de aquesta solera son mínims, en canvia els voluntaris, raonaven que al tractar-se d’un prototip educatiu, era necessari aplicar la teoria de construcció ja que la finalitat dels mistris es ensenyar a fer les coses be.

ToilettesAquesta prova de capacitats de part dels voluntaris va obtenir un bon resultats i va servir per guanyar confiança davant dels treballadors. 

A part varem seguir amb la labor del paviment de la planta baixa.

Paviment
Gran part de tots els treballs realitzats aquesta setmana van ser possibles gràcies els nois de Balmandir.

Despedida Workers


WS____WORK-SHOP 

Al trobar-nos en la situació de no tenir un fuster i de no conèixer fusters per fitxar per l’equip, aquesta setmana hem optat per formar als nostres treballadors de fusters! 

Aquesta iniciativa amb supervisió sempre d’un dels estudiants, ens ha anat be per avançar el tema de les carpinteries del prototip.

WorkshopA____ACTUALITAT 

El triomf del Dr. Ayodhee Prasad Yadav com a nou primer ministre va envair els carrers del poble.Marc&Victoria&Angel 
Awasuka Team