29.6.17

BIBLIOTECA AL C.E.M. MLOMP: comencem a trenar la palla!
































Hola!

Dissabte passat va començar el Ramadà, i així sobtadament, les tubabs vam decidir que ens hi afegíem (o que almenys ho intentaríem), i ara mateix podem dir que, després d'una setmana, seguim vives!

És bastant curiós això del Ramadà. No és només que no puguis menjar durant el dia. És molt més! Per començar, a les 5 del matí zona l'Allah Akbar a la mesquita de davant de casa, tota la família es lleva per esmorzar i beure aigua ràpidament, ja que a partir de les 5.30 fins a les 19.30 no està permès ni menjar, ni beure, ni ballar, ni escoltar música, cap tracte afectiu amb algú de l'altre sexe (petons, carícies...), etc. Bàsicament, està prohibit tot el que et pugui donar algun tipus de plaer. El matí va avançant a poc a poc fins que arriba l'hora de dinar. I clar, com que no es pot menjar, canviem el dinar per una migdiada. Una llarga migdiada fins que passen les pitjors hores de calor. Llavors, tothom va al riu, o a jugar a futbol, o a fer qualsevol cosa que mantingui la ment ocupada per no pensar que t'estàs morint de set. Fins que arriben les 19, i tothom comença a estar emocionat perquè bientôt bientôt on va á mangé. Es prepara el cafè touba i le pain avec le petit pois, i llavors sona l'Allah Akbar i tot Mlomp torna corrents cap a casa per menjar i beure. Després, és l'hora de la gran pregària, i les tubabs ens quedem soles a casa (sempre hi ha algú altre que s'escaqueja de resar i es queda fent-nos companyia) mirant com les dones resen a fora de la mesquita i menjant mangos. Finalment, cap a les 21.30 o 22, l'esperat arròs amb peix.

I bé, tot i que amb el ramadà les forces baixen notablement, dimarts vam començar a trenar la palla. Hem après la tècnica i hem pogut ajudar als treballadors, així hem pogut anar més ràpid. És bastant terapèutic, com fer mitja o ganxet, així que ens ha anat bé per no pensar en lo molt que ens agradaria beure aigua.

I amb el ramadà va arribar també la família de la Tania. Gràcies a ells, els esmorzars a les 5 del matí són el millor àpat del dia, ja que ens van fer el gran favor de portar fuets, pernil i formatge!!!

À bientôt, Bakayom, Fins aviat !! Bisoussssss !!!!!

Maria i Ari



La palla per trenar


Amb la família i amics!


Trenant la palla tots plegats