28.3.17

BIBLIOTECA al C.E.M. MLOMP: tot i que la primera jornada de voluntaris no ha funcionat, la feina de l'Anna i en Pepe al C.E.M no decau!




























Diumenge, 12 de març de 2017

La setmana va començar amb una gran decepció. En arribar a l’escola el dilluns, amb l’esperança de trobar-nos els voluntaris mlompians disposats a ajudar-nos a construir, ens trobem sols. A mesura que avancen les hores, corroborem el pitjor: ningú no ha vingut (ni vindrà) a col·laborar. Mentre acabem d’assumir el cop, ens reunim amb l’associació de pares de l’escola per determinar per què ningú dels que havien convocat s’ha presentat. Resulta que entre casaments, lluita senegalesa i celebracions religioses, els habitants de Mlomp estan molt ocupats aquesta setmana i no tenen temps per a biblioteques. C’est l’afrique, eh... Ens organitzem per a començar el dilluns següent, acordem oferir esmorzar als voluntaris (ens sembla lo mínim!) i comencem a re-organitzar la setmana. Ara que hi pensem, ja ens anirà bé disposar de més temps, per poder organitzar-nos una mica millor. Necessitem comprar algunes eines, anar a buscar el bambú i... ja que hi som, anirem a veure aquesta lluita de la qual tothom en parla. 

Els dies passen i comencem a assolir els objectius. Aconseguim bambú al poble veí, que transportem amb dificultats fins a l’obra. Els alumnes ens ajuden a desfibrar la fibra de coco, per poder-la mesclar bé amb l’argila. Fem un parell de reunions mes, amb fusters i paletes, per tal d’assegurar-nos que tot estarà llest a temps. Aquí les coses van leeeentes i mai pots estar segur que compliran amb la planificació acordada.

Mentrestant, gaudim d’algunes visites al riu, als nostres amics baye fall (grans escoltadors de musica reggae), a aprendre a tocar el djembé, i a diferents danses tradicionals que tenen lloc arreu del poble. El Pepe s’apunta al bombardeig en qualsevol moment que pot, i es posa a ballar mentre els senegalesos riuen i riuen (mai saps si es amb tu o de tu), mentre que l’Anna s’ho pensa dos cops abans de llançar-s’hi. Serà que té més sentit del ridícul. 

La següent setmana si que si! Començarem a pujar els murs. A tope. Us mantindrem informats.

À bientôt!

Anna i Pepe

Kumpo i dances tradicionals

L'Anna ajudant a en Uroy a tallar el bambú

L'Anna transportant el bambú en bici!

Lutte Senegalaise

Lutteur

Arribada de la fusta a la obra

Descarregant el bambú

Chapusón al riu!