12.5.15

Projecte A Naré: molta "sembe"!






























La segona setmana de relleus entre el segon torn (Emma i Andrea) i el tercer torn (Mireia i Patricia) ha permès donar una empenta extra a la obra. Esperem que ben aviat poguem veure l'estructura de coberta iniciada, ja que els problemes de la comanda de fusta sembla que es resoldran aviat! A més, per estalviar temps i diners, les noies han proposat un sistema de tancament interior a la part superior dels murs a base de fusta i teles que de ben segur quedaà preciós!

Ça va alulums !!

La setmana ha començat amb molta sembe* (força) i energia, ja que entre les quatre la direcció de l’obra és molt dinàmica i els maçons han estat treballant amb moltes ganes.

Com que el temps, ara per ara, és el nostre principal problema hem decidit formar nous equips de treball que ens ajudin a avançar el màxim possible; ja que el més important és el muntatge de les encavallades per la construcció de la coberta abans que arribin les primeres pluges.

Des del primer torn arrosseguem un problema amb la comanda de la fusta de les encavallades, de manera que fins que no rebem aquesta nova comanda (aquesta setmana entrant) inchallah*, hem concentrat els nostres esforços per acabar l’execució de tots els murs i finalitzar amb el formigonat del cèrcol aquest darrer divendres.

Així doncs hem decidit ocupar-nos d’altres activitats com del formigonat de les bases dels pilars de fusta, el replenat del terra pel paviment i tot el necessari per a la construcció de l’impluvium. Al mateix temps estem començant a tenir contacte amb els nous proveïdors per a les últimes fases de la construcció i prevenir els problemes de plaços que aquí malauradament són molt habituals.

Amb l’entrada en càrrega dels murs dels banys hem desencofrat les piques de formigó que finalment han quedat precioses podent mantenint-les tal com s’havien dissenyat des d’un principi i ja estan a l’espera de rebre l’acabat final i les piques que estem fent en col·laboració amb l’atelier de ceràmica del barri.

Tenir un equip extra ens ha permès finalitzar en el temps previst aquesta fase de pujar murs i formigonar la zona de serveis; certament s’ha respirat un ambient refrescant amb els maçons; ja que no estan acostumats aquesta tipologia d'edifici i estan molt contents de participar i aportar el seu grà de sorra conjuntament amb nosaltres mateixes. Aquesta setmana ha sigut un bon training en direcció i gestió de recursos, un aprenentatge diàri.

 * vocabulari Diola (dialecte més extés a la regió de Casamance)

Emma, Andrea, Mireia i Patricia