25.5.15

Com Mlomp no hi ha res!

Voluntaris per portar aigua a l'obra
Bon dia!!

Pel que fa a la nostra vida diària estem super contents d'estar a Mlomp! Tothom ens tracta molt bé i sempre que podem anem als esdeveniments del poble: dilluns vam celebrar l'aniversari de Bob Marley amb reagge, i dimecres vam anar a ballar a la festa del Compo del barri del costat. 

Com que l'Emma, l'Andrea i la Marta marxen dimarts, el dissabte a la nit vam anar a Thionk Essil per despedir-nos.

I per acabar la setmana, el diumenge per la tarda vam anar al riu a banyar-nos juntament amb la nostra familia africana. A més els mangos cada cop estan més madurs i ja es poden menjar tant crus com cuits!

Enfi, ja veieu que aqui disfrutem molt de la tranquilitat i la vida del poble...qui va dir que Thionk Essil era el poble guai?? Com Mlomp no hi ha res!!!

Pel que fa a la part arquitectònica, dilluns varem seguir amb l’aixecament de murs, que ja comencen a tenir forma: després de situar les cantonades va manar aixecant mur a mur fins l’alçada de les finestres. 



Reparant la màquina de BTC's
Dijous vam col·locar els premarcs de les finestres del mur posterior i vam seguir fins l’alçada de meitat de finestra, i divendres vam situar la porta al mur davanter. Així dissabte vam pujar el mur davanter fins l’alçada de les finestres de manera que dilluns ja les poguem col·locar. Tot i que dimarts i dimecres no va venir l’equip de btc per causa d’un enterro, aquesta setmana hem pogut acabar per fi la fabricació de bricks: finalment n’hem fet 3062 encontes de 3453, ja que no medeixen exactament el que haviem calculat (15 x 12 x 30) sino 15 x 13 x 30, i per tant en necessitem menys. 

Dijous la Berta va assistir també a la reunió del poble per a demanar voluntaris per l’obra amb la Marta i la Gina, que va tenir bastant d’èxit (a la part social s’explica). 

Divendres hi va haver un petit accident a la obra: a la Berta li va caure un BTC al peu, però per sort no sembla greu, la ferida s’ha tancat i ara només està una mica inflamat. 


Dissabte vam anar amb la Sisco a Thionk Essyl per a portar la màquina de BTC a l’amo i pagar-li els dies de lloguer, vam aprofitar també per a encarregar la tercera tona de ciment. 

En resum, la semana ha estat prou productiva, veiem una diferencia substancial entre com estavem dissabte passat i com estem aquest dissabte. A més, el fuster ha acabat el que són finestres i d’aquí poc hauria de començar amb l’estructura. Tot i així ens preocupa bastant que el temps no sigui suficient. Aquesta semana haurien d’haver arribat dos manobres per ajudar a l’obra i no ho han fet, ja hem parlat amb uns altres perque vinguin la semana següent.










Des de la part social, el dilluns vam fer una reunió amb els membres de l’associació de pares i amb la responsable de l’associació de dones per parlar sobre el tema de voluntaris per a l’obra, per tal de pactar els dies que els hi seria possible col·laborar. En acabar la reunió es va concretar que els dimecres i els divendres serien els dies els quals vindrien voluntaris, aquests dies s’havien de comunicar a la resta de la comunitat per tal de que tothom estigues d’acord. Es va acabar la reunió fixant el dijous com el dia per presentar la proposta a tota la comunitat i conèixer la seva opinió.

Dimarts vam anar a Thionk Essil per enviar l’informe i recollir el projector que se’ns ha prestat des d’acció solidària per tal de realitzar les activitats de dissabte, tant la de sexualitat com la de conscienciació per l’educació. En el transcurs del dia vam realitzar tres classes d’espanyol.

El dimecres vam anar a l’hospital per parlar amb la infermera sobre l’activitat de dissabte. Vam deixar pactat que a les 10h es faria la prova del SIDA als alumnes del CEM i a les 15h l’exposició sobre sexualitat i mètodes anticonceptius. A la tarda ens vam reunir amb el director i dos professors i vam estar discutint una llarga estona sobre la dificultat d’organitzar la jornada si les proves del SIDA començaven a les 10h. Vam doncs, acordar el divendres començar a les 8h amb la infermera. D’aquesta manera podíem projectar la pel·lícula sobre immigració clandestina a la tarda. També vam realitzar una classe d’espanyol.

El dijous vam fer la reunió amb tota la comunitat amb els representants de tots els barris de Mlomp,l’associació de pares, l’associació de dones, els professors i el director del CEM. Vam estar molt contents al veure l’assistència de més de 50 persones a la reunió, no ens ho esperàvem! Els hi vam presentar la proposta de calendari que s’havia dissenyat el dilluns, i després d’exposar les diferents opinions es va decidir que s’aprovava la proposta. Cada setmana es un barri diferent, els dimecres i els divendres. A primera hora s’hi dirigeixen les dones i després s’hi van afegint els homes. A la tarda vam anar a veure la Cisco per parlar sobre el cartell per informar dels servei de formació en programes informàtics que s’ofereix des del Cyber. Vam realitzar tres classes d’espanyol.

El divendres vam realitzar dos classes d’espanyol i a la tarda vam parlar amb els professors que portaven a terme el debat sobre la pel·lícula, per acabar de concretar l’organització per les activitats del dissabte.

El dissabte pel matí va venir un doctor, tres infermers i una ajudant per fer les proves del SIDA als cursos de 3r i 4rt ( 4rt i 3er d’eso respectivament). Ho vam passar una mica malament ja que hi havia moltes alumnes que abans de la punxada estaven ben espantats. Primer la infermera va fer una explicació sobre la malaltia i les maneres de contraure-la. Tot seguit van passar un petit qüestionari a cada alumne ( amb preguntes sobre si havien mantingut relacions sexuals de risc, si era el primer cop que es feien la prova, etc). Un cop feta la prova a tots els alumnes, a les 11 aproximadament, vam començar amb la projecció del curtmetratge sobre sexualitat. Tractava sobre l’agressió sexual i els passos a seguir després de l’agressió i els riscos que comporta mantenir una relació sexual sense protecció. A continuació l'infermer i la infermera van conduir el debat i van respondre a totes les qüestions que plantejaven els alumnes. Ens va sorprendre la participació de les noies, no paraven de fer preguntes sobre la menstruació, sobre els mètodes anticonceptius, la reacció de la protagonista després de l’agressió, etc. Un cop acabada la discussió els alumnes van anar a recollir els resultats de les proves del SIDA.

A les 16h vam començar amb la projecció del documental sobre immigració clandestina. Un cop acabat els dos professors van fer una explicació sobre el fenomen amb l’ajuda d’un mapa. Es va fer el debat en el qual els pares convidats també hi van participar activament. Per tancar la llarga jornada, els alumnes van recitar poemes, cantar cançons i escenificar petits rol-playings treballats en el club de teatre i de francès. Es treballaven temes com el feminisme, cultura tradicional i cultura moderna, treball i educació. Va ser molt entretingut i emocionant. Amb un poema d’una alumne que parlava sobre la seva mare i amb una cançó d’una altra alumna se’ns va posar la pell de gallina, i vam plorar d’emoció.

Berta, Carlos, Marta i Gina






Reunió de pares i mares per organitzar la participació

Voluntàries portant aigua

Infermera, a la xerrada de sexualitat

Proves de VIH-Sida als alumnes del centre

Projecció de documental

Debat amb pares, mares i personal educador