18.6.18

PROGRAMA AWASUKA: Lo que bahio, bahio…Adéu amics, fins un altre!

Namasté sati! 

Ara que les pluges diàries són cada vegada més assegurades, els camps estan replets de fruits i en els boscos creixen les plantes sense parar, a Supping estem ja en la recta final, acabant d’enllestir les tres cases que falten per arribar a finalitzar el projecte AWASUKA. 

Fa quatre mesos aquest moment quedava molt lluny i poc creïble, i ara que el torn AIA ja estem apunt d’abandonar Bhimphedi, sembla que fos ahir que vam pujar per primer cop a Supping quan les cases no havien fet més que començar. Marxem amb la certesa que hem donat el millor de nosaltres, que tornem plens d’experiència i coneixement, i amb la consciencia tranquil·la de que tot l’esforç dut a terme per tots els voluntaris finalment ha donat fruit. 

Tot i que encara queden tres cobertes a col·locar i alguns temes a tancar, en una setmana tornem a tenir aquí a la Irene, que com a veterana del projecte, torna per a acabar de finalitzar la etapa de construcció de 7 noves cases i per deixar enllestida l’inici de la següent etapa per setembre: el retrofitting.
(A) Irina, Anna, Mònica i Arnau, la foto del no relleu. Irene, faltes tu! 

TALO SUPPING 

La casa d’en Hareram ( Dos espais de bloc ), la deixem tot enllestida per a col·locar la coberta ja que aquesta última setmana hem arribat fins a la roof beam.
(B) Construcción del muro fins la lintel berma

(C) Construcció de la part inclinada de mur abans de la coberta.

(D) Construcció de la roof beam.


























(E) Foto final d'en Hareram, els seus mistris i l'Arnau












































































La casa de la Saanti i l’Aku Prasad ( Dos espais de dhunga-mato ), ja finalitzada fa dues setmanes, ara estan realitzant els acabats finals d’aquesta, fent una capa de morter final.
(F) Foto final d'en Aku, els seus mistris i l'Arnau




























MATLO SUPPING 

Les cases socials de Bimala i Ghana Nath ( Un espai de dungha mato ) també les deixem enllestides per a col·locar la coberta, havent arribat ja fins la roof beam.
(G) Construcción de la part inclinada de mur abans de la coberta

(H) Arnau a la construcción de la roof berma

(I) Anna a la construcción de la roof berma


































































Les cases de la Chanumati i el Devraj ( Dos espais de bloc ), ja finalitzada fa dues setmanes, ara també estan realitzant els acabats finals d’aquesta, fent una capa de morter final.
(J) Foto final de la dona i el fill d'en Devraj i l'Arnau

(K) Foto final de la Chanumati, la seva filla i l'Arnau



















































Fins aviat amics! 

Records de felicitat Nepalí a allà on sigueu. 

IAIA