30.5.18

PROGRAMA AWASUKA: Inauguracions, comiats i les cases ben amunt

Namasté sati! 

El tercer dissabte del mes d’Abril de fa tres anys, va resultar ser una data que mai ningú més podria oblidar: al final de la celebració de la inauguració del camp poliesportiu, un terratrèmol de 7,8 va fer tremolar Nepal.

Amb record d’aquell dia, el tercer dissabte del mes d’Abril d’aquest any hi ha hagut una gran celebració a Bhimphedi: s'ha inaugurat el Khelkud Griha (Casa de l’Esport), també anomenada Prototip Dhunga-Mato (Pedra i Fang). (A i B)

Els nens de Balmandir han organitzat un breu partit de futbol i en acabar han pogut utilitzar les instal·lacions esportives per primera vegada: han gaudit d'una dutxa fresca i s’han van canviar de roba als nous vestidors. (C).

A més a més, aquesta última setmana ens hem acomiadat de la Irene, que després de vuit mesos seguits a Bhimphedi marxa a Barcelona, però no per sempre, ja que en un mes torna a ser aquí. Adéu Irene adéu, bon viatge!
(A) Mònica, Niranjan, Arnau i Irina amb la nova placa d'inauguració del prototip Dungha-Mato

(B) Visita del Prototip Dungha-Mato  i la carpa de celebració

(C) Les nenes i nens de Balmandir gaudint de les dutxes dels vestidorsTALO SUPPING 

A casa la Saanti i l’Aku Prasad ( Dos espais de dhunga-mato ) ja hem col·locat les últimes pedres amb fang de la casa, les quals formen la part inclinada de la coberta. (D i E) 
Per finalitzar el mur abans de col·locar la coberta hem fet l’última banda de reforç de rods i formigó, la ROOF BEAM. Aquesta és la més important ja que tots els reforços verticals acaben allà i fa de unió de tot el sistema antisísmic. (F i G)
(D) Les últimes pedres i fang de casa l'Aku Prasad i la Saanti

(E) La part inclinada de Dungha Mato de la coberta finalitzada

(F) Realización de l'última banda de reforç de rods i fórmigó, la ROOF BEAM

(G) Realización de l'última banda de reforç de rods i fórmigó, la ROOD BEAM
Aquesta setmana hem començat la casa d’en Hareram ( Dos espais de bloc ), la última de les cases amb la tècnica de bloc confinat. Semblava que no la veuríem pujar ja que la falta de treballadors era un problema, però sembla ser que la podrem veure fins i tot acabar. En tres dies hem arribat fins a la filada de sota les finestres, i que la feina no pari! (H i I )
(H) Vista d'inici de casa d'en Hareram amb les dues primeres filades i els reforços horitzontals

(I) Moment de la col·locació dels blocsMATLO SUPPING 

Les cases de dos espais de bloc de Devraj i Chanumati que fa dues setmanes començàvem, ara ja ho tenen tot llest per la setmana que ve posar la coberta. Aquests dies han acabat les filades de blocs, incloent la part inclinada, i han realitzat la última banda de reforç, la ROOF BEAM, igual que a la casa de dhunga mhato de l’Aku. Sembla ser que seran les primeres en acabar! (J i K)
(J) Col·locació de les últimes filades de blocs abans de la coberta

Vista actual de casa la ChanumatiLes cases socials de Bimala i Ghana Nath ( Un espai de dungha mato ), tot i ser les primeres en començar, sembla ser que seran de les últimes en veure acabar. Aquestes setmanes hem pogut finalitzar les dues cases fins a la lintel beam, la banda de reforç horitzontal que va per sobre les finestres i portes. 


Fins aviat amics! 
Records de cases quasi acabades a allà on sigueu. 

IAIA