15.12.16

BIBLIOTECA, AULARI i RESIDÈNCIA per a COOPERANTS de la FUNDACIÓ TALIBÉS a NDANGANE: Arriben les primeres comandes, i comença la feina!







































Nafio,

Un cop ja situats i ben avinguts amb tothom, ens hem posat "mans a l'obra" per començar com abans millor amb la fonamentació.
Hem passat tota la setmana amunt i avall parlant amb proveïdors de materials per tenir-ho tot a punt per quan el terreny estigui anivellat. La qüestió és que de moment només hem pogut remoure les terres i estem a l’espera de que vinguin amb les altres màquines per enllestir-ho.
És per això que vam fer la comanda d’armadures per anar avançant amb la fonamentació i ens han arribat avui, juntament amb tots els materials i eines per treballar a l’obra.
També hem encarregat un motlle per anar fent els blocs de ciment pel sòcol i la fossa sèptica, i ens hem reunit amb els manobres que començaran a fer-los aquesta setmana.
Ja sabem que a Senegal és estrany és que no hi hagi cap imprevist, i ja hem tingut el primer! Tres dels quatre camions que ens portaven les graves i la sorra s’han enfonsat al arribar el terreny i no podien sortir. L’últim, que venia per remolcar l’altre quan ja era fosc també es va enfonsar i entre els que estàvem allà no vam poder treure’ls… així que s’ha passat la nit a Ndangane fent vivac al remolc i avui ho hem solucionat amb més temps i l’ajuda de tothom. 
Aquesta setmana la gent del poble ens ha ajudat molt. També per a buidar un magatzem que portava dècades tancat i emplenar-lo amb dos camions que transportaven el contingut del contenidor que va enviar la Fundació Talibés des de Barcelona. Hi ha molt material per la biblioteca i l’escola i fins i tot equipacions per l’equip del poble.
A tot això, hem anat coneixent més el lloc on ens trobem i els pobles veïns, ja sigui amb la piragua de l’El Hadji, en Faby o en Badara.
Amb la família estem molt bé i la Mariama fa un Thieboudienne boníssim! A casa passem molta estona amb l’Ibu que li podem parlar del que sigui i també vivim amb en Pape que és el constructor de la mesquita del poble i ens dóna consells molt constructius.
En resum! En general tot va com ha d’anar i cada cop ens sentim més a gust al poble i amb la seva gent. Ara que ja disposem dels materials i els manobres comença lo bo. De fet, comença dimarts ja que diumenge i dilluns es celebra la festa islàmica anomenada Aid al-Maulid, pel naixement de Mahoma, que vindria a ser el nostre 24 de desembre, encara que aquí estem a una mitjana de 40 graus cada dia.
I per ara això és tot! Fins la setmana que ve!

Bon diki!

Descarregant la sorra

Els camions porten el material del contenidor enviat per Fundació Talibés

Guardem el material al magatzem

El magatzem ben endreçat!

Comencem a treballar els ferros i a fer brics de ciment!

Motlle metàl·lic pels brics

El terreny remogut!

posta de sol tornant de mar lodge

El terreny amb els primers carregaments!