16.3.15

Biblioteca a Palmarin: esperant el contenidor...
















Dissabte vam rebre les darreres notícies de Palmarin, i ens hem quedat molt sorpresos de veure com la Biblioteca ja està gairebé finalitzada! Queden molts detalls per acabar però l'aspecte exterior ja ens dóna una idea de com quedarà...i ens encanta!! A banda de l'obra, la Valeria ha celebrat el seu aniversari d'allò més bé al ritme de l'equivalent a la "canço de l'estiu 2015" de Senegal: Kablabeké https://www.youtube.com/watch?v=f4nvGek9GsM

Bones!

Aquesta setmana tenim moltes novetats! Per començar, dilluns va arribar el contenidor amb el material i els llibres al port de Dakar. Tot i això, la burocràcia és molt lenta i creiem que aquí no arribarà fins a mitjans de la setmana vinent (si tot va bé).

L’equip de fusters de coberta ha treballat ràpid i ja tenim tota la xapa de la ludoteca i la biblioteca posada. Els rastrells que faran de cambra d’aire a sota la palla també són tots a lloc i ja només queda cobrir el porxo, que el deixem per més endavant perquè primer hi hem de col·locar el trenat de palmera que farà de fals sostre. De cares a la setmana vinent acabarem de rematar tots els laterals amb els llistons de fusta d’encofrar i ja només faltarà col·locar la palla.

L’interior dels edificis també avança. En Babacar, l’electricista, i el seu equip ja han col·locat tots els tubs i la instal·lació ja està llesta a l’espera que arribin els cables, els llums i els endolls que hi ha al contenidor. Pel que fa a l’aigua, també s’han col·locat els tubs i les peces de subministrament i evacuació, i només faltarà connectar-los als sanitaris que també venen al contenidor.

Els paletes continuen arrebossant, és una feina laboriosa. Sobretot s’han dedicat a les parts superiors de les parets i la trobada amb la coberta, i ara que l’edifici ja queda tancat del tot es veu molt més acabat.

Continuem esperant les finestres i els porticons que ens falten, però ja hem donat més feina a en Malick, el fuster, perquè vagi fent les prestatgeries. No dóna l’abast!

Dimecres vam anar a M’bour a triar el crintin per la tanca i en vam trobar un que ens va semblar que seria prou fort i tupit. La setmana vinent hem de parlar amb els paletes perquè no sabem com és millor unir els plafons entre ells i amb el muret que hi haurà a la base. 

Al final l’associació Nanoor (la contrapart d'aquest projecte) ha decidit tallar unes quantes branques d’un dels babobabs que hi ha al costat de la biblioteca per a mes seguretat, ja que quedaven a sobre de la coberta amb poca alçada.

Com que demà és l’aniversari de la Valeria avui ha convidat a tothom a beignés, una mena de bunyols que una senyora passa a vendre cada dia a l’obra i que estan boníssims! Ha sigut una bona manera d’acabar la setmana a l’obra. Avui a la nit començarà el mini cap de setmana al Point Sérère ballant Kabableke de Serge Beynaud ;)


Boo dja flaakas! (fins aviat!)