24.3.15

Biblioteca a Palmarin: comença el compte enrere!



























El temps passa volant i ja fa quatre setmanes que la Valèria i la Marta van prendre el relleu en la direcció d'obra de la Biblioteca de Palmarin. Es troben a la meitat de la seva estada, amb quatres setmanes més per endavant, i comença el compte enrere per la inauguració de la Biblioteca el proper 23 d'Abril. Caldrà enllestir moltes coses abans: mobiliari, il·luminació, paviment, pintura exterior i interior...i la majoria de coses depenen del contenidor marítim que la Fundació Lluís Llach va enviar des de Barcelona a finals de Febrer. Es preveu que el contenidor arribi aviat i poguem deixar enllestida la biblioteca just a temps!

Hola a tots! Ja portem aquí 4 setmanes i l’obra avança prou bé.

El contenidor marítim arribarà dimarts vinent i amb ell tot el material d’acabat, però mentrestant hem anat tirant endavant les altres coses i la biblioteca ja comença a veure’s molt bé!

Les finestres rotatòries van arribant de mica en mica, ja només falta una cantonada de la ludoteca. Les lames són laborioses i a més, a més, últimament estem patint molts talls d’electricitat i els fusters no poden treballar. 

Interiorment l’Alassan i el seu equip ja ho tenen tot arrebossat i només falten petites cosetes a millorar. Avui hem marxat de cap de setmana molt contentes perquè han netejat tot l’interior, i han començat a compactar i a fer la capa de compressió que va a sota el paviment. I sembla mentida com canvia, que fins i tot sembla més gran!

Per fora també es noten canvis. Hem començat a col·locar la palla, que ja ve trenada i és relativament ràpida de lligar. Calculem que a mitjans de setmana que ve ja la tindrem tota posada, amb la xarxa que va a sobre, que avui en Mady a comprat a Dakar, i tot.

El que preocupava a tothom, que la biblioteca estigués tancada, també va essent una realitat. Hem començat a fer les bases dels murets de la tanca a l’espera de que arribi el crintin i els perfils de ferro que aniran al damunt.

Aquesta setmana ha arribat l’Angels amb el seu equip i també s’han posat en marxa per aconseguir tots els materials i mobles per a donar color a la biblioteca. En breus faran la formació dels bibliotecaris i podrem col·locar llibres un cop el fuster porti les prestatgeries.

Just avui fa un mes que som a Palmarín i se’ns ha passat volant! Sembla mentida que encara i el ritme africà tot va molt de pressa. Ja ens sentim com unes Sereres més i ens podríem quedar una bona temporada. Continuem endavant! 

BOO I JAF I LAKAS! FONAHOM (Fins la propera, una abraçada)