22.4.14

Projecte A Naré: I per fi arriba la fusta!






























Després d'uns mesos de problemes amb els proveïdors, per fi arriba la fusta a Thionk-Essyl! L'Aina i l'Àngela encaren les últimes setmanes de la seva estada a Senegal, mentre esperen l'arribada de les arquitectes voluntàries de l'últim torn, la Izaro i la Clara. 



"Hola!  El tema de la fusta comença a anar a millor però encara no tenim la crisi totalment resolta. Dilluns vam anar a Tobor amb un camió per emportar-nos el que hi hagués fet i ens vam trobar que només hi havia la meitat de la comanda feta i que just el que faltava eren les peces principals de l’encavallada i els pilars. El cap de la serralleria ens va donar excuses i disculpes i ens van dir que de seguida s’hi posaven a acabar el que faltava. Vam estar unes hores però finalment, com no passava res, vam agafar el que hi havia i vam marxar. 

La resta de l’obra va fent. Els pilars ja estan tots fets i desencofrats. Els murs interiors d’adobes ja estan acabats. Els murs exteriors de btc aviat estaran acabats i ja estem preparant l’armadura del cèrcol perimetral. Els paletes ens han fet bastant cas amb les juntes petites i només sens han descontrolat una mica en el tema de forats a façana. Les juntes dels adobes sí que són més grans del que voldríem però realment no s’hi pot fer gaire perquè els adobes no són tots completament plans ni llisos com els BTC’s.

El terra encara no l’hem començat a reomplir perquè de tant en quant surten arrels que no haviem vist i és molt important treure-les totes perquè són plantes molt profundes i resistents que trencarien el paviment. De fet, com reomplim més per evitar que l’edifici quedi més baix que el terreny exterior, hem agut d’allargar les pletines metàl·liques dels pilars de fusta perquè sinó quedaven massa baixes. Com ara són més altes, hem afegit una pletina interior perpendicular per evitar el pandeig i donar-lis més inèrcia.

Quant a la palla, hem hagut de refer el contracte perquè va haver un malentès alhora de parlar de la feina que farien i discrepàncies dintre de l’equip dels que trenen la palla. No sabem si va ser una confusió fruit d’una reunió en djolà i francès o un conflicte dintre del grup però la conclusió és que ells només faran el trenat de la
palla i que per la coberta hem de trobar un altre equip, així que hem tornat al preu inicial (igualment més baix que el preu Bonis) i demà ens reunirem amb un home que fa cobertes de palla.

Per cert, amb l’Eno ja tenim gairebé acordat el tema de la coberta, hem quedat que farà tota l’estructura de fusta i la coberta de zinc. De fet, ens ha dit que si fem la comanda de les planxes de zinc a Dakar, les podem demanar més grans i, per tant, no s’haurien de fer tants solapaments. Avui acabarem de replantejar aquest tema i si ens diuen que ho poden tenir llest aviat, mirarem de fer la comanda.

Molts petons i esperem aviat la Clara i la Izaro
Àngela i Aina"