28.1.18

PUNT RAVAL: Per la millora de les condicions d'habitabilitat






























Hola a tots i totes!

El passat 28 de Novembre ens van fer una visita els estudiants de la 'Royal Academy de Londres'. Als quals els hi vam explicar aquest nou projecte tant engrescador que es diu Punt Raval! 

Després de fer una passejada pel barri del Raval, els vam rebre a la nostra oficina a l’Espai Txema, situat al costat del MACBA. Vam parlar de l’origen del projecte i quins són els objectius tenim com a entitat. Semblaven molt interessats en l’aposta d’arquitectura social que oferim al barri i com de mica en mica, el programa, ha anat donant els seus fruits. Una metodologia que té com a focus l’usuari, per poder detectar casos de mobbing immobiliari, problemes d’habitabilitat i/o accessibilitat. És a través de l’anàlisi d’aquest usuari que ens nodrim de raons per posar en pràctica les intervencions convenients. 

El treball es fa amb comú amb els voluntaris que s’involucren a través de la universitat o professionals ja graduats. Per afrontar les problemàtiques utilitzem aquesta metodologia no només per solucionar-ho a nivell tècnic sinó que també solucions relacionades amb la gestió de l’hàbitat, la igualtat de gènere i la integració. 

Als nostres convidats, els hi va sorprendre positivament que treballéssim conjuntament amb advocats i professionals d’altres sectors, ho van trobar una molt bona complementació a la feina que desenvolupem a Punt Raval.

Un cop explicada la idea els hi vam mostrar alguns exemples de casos ja detectats, perquè entenguessin millor com posem en pràctica tots aquests conceptes. 

Després de la xerrada vam visitar Ciutat Vella i vam acabar el ‘tour’ al mercat de Santa Caterina. 

Així que si voleu entendre com treballem o us interessa el que fem ja sabeu on som!!