24.4.17

BIBLIOTECA AL C.E.M. MLOMP: La vida segueix!





Diumenge, 2 d’abril de 2017

La setmana comença amb un canvi de plans important, ja que dilluns al matí, contràriament al que havíem acordat amb els mlompians, poca gent ve a l’obra. Resulta que hi ha hagut una defunció, una noia ha mort i haurem d’aplaçar l’obra fins demà. Si, fins demà. Aquí (com en moltes cultures no occidentals) la mort és un fet relatiu. La gent no plora la mort d’algú, sinó que ho accepten i van endavant. L’enterrament es fa de totes maneres, per tal que l’esperit pugui descansar en pau i anar al més enllà com és degut, però res no altera el seu dia a dia. 

Així doncs, el dimarts construïm la quarta filada de cob, amb l’ajut dels voluntaris, i col·loquem ja totes les estanteries que (segons el Pepe) queden moníssssimes. Ens assegurem que quedin ben rectes, ja amb que la contracció de l’argila és fàcil que es desestabilitzin i quedin tortes! Alguna finestra ja ens ha quedat poc recta, però per sort és culpa del fuster...

La resta de dies, aconseguim més bambú per la finestra (i el tallem, netegem, llimem i vernissem) i construïm unes finestres triangulars (també boníssimes) inspirant-nos en les obertures que vam veure en cases impluvium tradicionals diolà, en el viatge de la setmana passada a la baixa Casamance. 

Aquest cap de setmana se’ns casa l’Nfally, el nostre fuster! Oix quina emoció. El nostre amic Diere, el sastre del poble, ens ha fet unes peces de roba que haurem de portar. Ens queden bastant malament, per ser sincers. Però és que als africans els hi queda tot tan bé, que al final és millor acceptar que som físicament menys atractius i punt. Ho considerarem com el carnaval que no hem pogut celebrar (ja penjarem fotos). 

Bisous!

Amb les mans a la massa


Emplenem les fissures amb fibra de coco!


En Vieux ens ajuda a anivellar els murs

Uns nens ens miren mentre l'Anna balla




Classe de djembé!