5.1.17

BIBLIOTECA, AULARI i RESIDÈNCIA per a COOPERANTS de la FUNDACIÓ TALIBÉS a NDANGANE: el ritme no para!!!!


Bon any a tothom!

La última setmana del 2016 ha anat com les últimes que portem a la obra, a un ritme que no esperàvem! Hem posat la capa impermeabilitzant i hem abocat a sobre els 10cm de formigó de neteja a totes les rases per a continuació col·locar-hi ja totes els armadures!
La dinàmica de treball a la obra ha sigut molt diferent, hem canviat el pic i la pala per moltes anades i vingudes amb carretilles plenes de ‘beton i sable’ i tones de ciment per fer la primera capa de formigó pobre.
Per fer la mescla i abocar-la correctament és més necessària la coordinació i un seguit de mecanismes que l’Ousmane coneix molt bé, tot i que estava sorprès ja que aquí es fan uns fonaments molt més petits. Tot i així, no dubta cap moment en aprendre de com ho calculem nosaltres, i a tot això ens ha donat la seva llibreta perquè li apuntem TOT! Per a ell és la seva primera obra com a chef de chantier i està aprenent de les nostres maneres de construir al mateix moment que nosaltres aprenem igual o més d’ell i el seu equip.
A la obra hi ha molt bon rotllo, tots som joves i l’aprenentatge és també recíproc amb l’intercanvi lingüístic serer-caste. Al poble hi ha molta gent que ha marxat a Hondarribia a treballar a la pesca i aquests mesos d’hivern venen a veure la família, ens trobem moltíssima gent del poble que parla castellà.
A tot això, cada cop passa més gent per l’obra a treballar voluntàriament i la majoria treballen i es coordinen amb els paletes amb una gran facilitat.

Així doncs la setmana va anar avançant a marxes forçades, i com s’acostava cap d’any vam decidir acabar-la a la Casamance, per aprofitar i intentar tancar el tema de la fusta vermella a Bignona i pasar el cap d’any a Abéné, amb les voluntàries de Foundawtion que estan fent un treball genial a Thionkessil. Una abraçada per la Lara, la Júlia, la Anaïs i tota l’altra gent amb la que vam passar un cap d’any molt diferent amb persones i llocs sorprenents.
Comencem l’any molt motivats i amb l’objectiu de seguir com fins ara! Col·locarem les platines als pilars, les esperes a les pilastres i comencem ja a abocar el formigó pels 50cm restants de fonaments, en els quals haurem de fer servir vàries planxes de fusta ja que el terreny no és gens consistent.
També començarem els bricks buits, amb el motlle que ens ha fet el ferrer, el mateix que ha fet les platines.

Una abraçada també per l’Elias i la Lucia que ens han comentat que ja tenen els vols per l’11 de Febrer! Tot el poble els espera també amb els braços oberts.

Esperem que, tant els que teniu les ganes i la paciència per anar-nos llegint com els que no, tots comencem l’any de la millor manera possible!

Records a tothom i fins aviat!

Clara i Pau

Col·locant les armadures del mòdul de cooperants

Armadures del mòdul de cooperants

Repassant les armadures de la biblioteca

Transportant les riostres

Col·locant les armadures de la biblioteca

Des de la terrassa de casa veiem el terreny!

La posta de sol des de la terrassa