31.1.16

A Naré_III FASE: QUATRE ALOULUMS A THIONCK ESSYL


 

Gassoumaye a tothom! 
Després d’aterrar dissabte a terra africana, Gambia (Banjul) vam fer la primera nit a un dels campaments a 5km de l’aeroport. Ens vam despertar ben aviat per posar-nos en “cours de route” (de camí) a la frontera per arribar a Thionck ben aviat i poder fer una primera toma de contacte amb el poble, l’entorn, el centre, etc.
Els primers dies han estat plens d’emocions fortes amb retrobades intenses per una de les nostres cooperants que després de 6 mesos ha tornat a trepitjar Thionck i moltes presentacions noves per la resta de l’equip de cooperants!!

Ens han acollit de meravella!! Estem molt contentes d’estar en aquest poble. “Petit à petit” anem descobrint els racons interessants, la seva cultura i fem cap que la feina de les dones és primordial per mantenir l’equilibri familiar i econòmic-social del país. 

Després de la nostra instal·lació a la residència per cooperants i formadors, un espai molt confortable on ens sentim com a casa, hem començat a reprendre contacte amb els antics treballadors, proveïdors de material, transportistes per agilitzar l’inici de l’obra!

“Manos a la obra” Ja tenim el calendari del primer torn amb els objectius per setmana marcats per no perdre fil i hem començat la neteja i esbrossada del terreny per dilluns poder iniciar amb el replanteig dels fonaments amb l’Eno Niassy, el cap d’obra. Tenim el despatx muntat i en marxa!!
Paral·lelament a la nostra arribada hem fet les reunions burocràtiques amb les presidentes de dones dels diferents barris del poble per organitzar un Planning de treball, conjuntament amb la presidenta (Oumi Sagna), el director del centre (Malick Colly). També hem anat a visitar a l’alcalde per presentar-li el projecte del tercer mòdul del centre de formació i presentar-nos com a les noves cooperants d’aquest projecte.

Bo fuxil – Fins aviat!!