17.6.14

Projecte A Naré: últims detalls!




Aquesta setmana l'obra a Thionk-Essyl s'ha centrat en els acabats interiors i exteriors. La Clara i la Izaro segueixen coordinant el projecte, quan ja queden ben pocs dies per tornar a Barcelona. 

Hola!

La setmana passada hem estat sobretot fent els acabats interiors. Els volíem deixar acabats per aquesta setmana poder començar amb el trencadís del paviment. Al principi de la setmana només eren 2 paletes i tot avançava molt a poc a poc. Vam parlar amb l’Eno de que necessitàvem agilitar la feina, o va entendre i finalment amb el nou contracte d’acabats aquests últims dies han sigut 7 paletes. Això ha fet possible acabar amb els interiors a temps.

Per al trencadís hem contactat amb un especialista, l’Ismael. Ell, amb el seu equip, aquesta setmana han començat amb el paviment. Avui, hem buidat les aules, les hem netejat i hem deixat preparat les sorres que es faran servir. En principi han dit que en una setmana ho tindran tot acabat.

Mentres aquest equip fa la feina a l’interior, els paletes faran els acabats exteriors, i els bancs. A mitjans de setmana, un cop l’exterior estigui finalitzat, començarem a posar el crintin.

El divendres passat, aprofitant que la feina es feia sense problemes, vam anar a Ziguinchor per comprar les rajoles per fer el trencadís, i també les teles del fals sostre. Teníem pensat estar-hi només un dia, però com que era divendres, i les botigues tanquen al migdia per poder anar a resar a la mesquita, vam haver d’allargar l’estada fins dissabte.

Vam escollir rajoles de dos blancs diferents per a les aules, i per l’impluvium i l’entrada hem pensat de fer-ho més alegre, amb molts colors diferents sobre un blanc de base. Tenim moltes ganes de veure
com queda acabat!!!

També tenim moltes ganes de veure com queden les teles! Vam aconseguir un molt bon preu, i finalment hem comprat teles de diferents estampats! El patró de les teles és de 1’30m, i per ajustar-ho al nostre projecte (de travesser a travesser hi ha 1’50m) vam decidir fer un afegit de tela negre a costat i costat.

Quant a les portes i les finestres, els marcs de les portes ja estan col·locats, i les portes ja estan fetes, però cal esperar a acabar amb el paviment. Avui també hem començat amb les finestres i aviat
prepararem la fusta pels bancs.

Sobre la totora, no estem convençudes de la solució que hem trobat. Vam parlar amb l’oncle del Bouba, que és qui ens està fent les prestatgeries, per a que ens ho fes amb canya de palmera, però és
moltíssima feina, molta fusta i no tenim clar quanta mà d’obra seria necessària. A part de que el període necessari per fer-ho, queda fora de la nostra estada..

I ara per ara res més! Avui l’Abdoulay ha estat fent la instal·lació elèctrica, però encara no està connectada a la xarxa general.

Queden menys de dos setmanes, tenim molt poc temps, però si complim el calendari podem acabar-ho quasi tot, abans de que vinguin la Marta i l’Emma de visita.

Una abraçada!

Izaro i Clara