10.6.14

Projecte A Naré: primeres pluges!

Una setmana més, la Clara i la Izaro, ens escriuen per explicar-nos com va la seva estada a Thionk-Essyl. Amb les primers pluges, les dones de Thionk-Essyl veuen augmentades les seves feines habituals, ja que comencen a preparar el planter d'arròs, i per això no poden acudir a l'obra tan sovint. Malgrat els inconvenients, les nostres voluntàries ja estan pensant en la festa d'inaguració!


Hola!

Aquesta setmana ha plogut bastant, i ens preocupava que es mullés la palla, perquè mullada pesa moltíssim i no es pot pujar a coberta. Finalment la vam poder guardar a cobert, i hem pogut pujar-la sense problemes. També hem començat amb els acabats, i hem fet la fosa per filtrar l’aigua de l’impluvium.

Estem guardant el material sobrant al magatzem de casa l’Oumy, però les dones quasi no venen ja. Aquesta setmana han vingut un cop només, i és bastant cansat haver de demanar cada dia per què les dones no han vingut... Igualment, els dies que venen fan bona feina.

Referent a la palla, ja està tota col·locada a la coberta. Ens van explicar que aquí amb les pluges hi ha un vent molt fort, i que havíem de protegir les últimes capes de palla, que són les que quedaran més a l’intemperie, més sueltes. Finalment es va decidir col·locar rodons del 6 (material sobrant de l’estructura) donant voltes al mateix ritme que les últimes capes de palla, per a que sigui tot més pesat. Després s’ha fitxat a cada encavallada amb corda de 5mm.

I rés més, les portes ja estan a taller, i ja hem començat a parlar de com han de ser els bancs de l’entrada i l’impluvium. També hem començat a mirar rajoles per fer trencadís a l’impluvium i entrada, i hem vist que surt bastant barato. Estem pensant que podríem fer també trencadís a l’interior de les aules, per a evitar que es gasti la solera tan ràpidament.

A més a més, el divendres ens van convidar a l’atelier de ceràmica de les dones, on elles preparen l’argila per després manipular i confeccionar articles de ceràmica que podran vendre, i així poder començar a aportar diners a casa i integrar-se com a dona treballadora. Hem vist que també tenen organitzats ateliers de batik... Estan treballant bastant en canviar la figura de la dona.

De cara a aquesta setmana, intentarem acabar els arrebossats interiors, col·locar els marcs de les portes i acabar definitivament amb la fosa i la canalització.

Això es tot! Ja estem començant a pensar en la festa d’inauguració del edifici.

Una abraçada!

Izaro i Clara