25.7.13

Arquitectura i Cooperació - Casamance 2013Ja fa un mes i mig que les nostres companyes Maria Ortega i Mireia Duran son a Senegal fent les tasques d’acabament del Lyceé de Cabrousse, i del CEM d’Ourong i alhora que construeixen un prototip per les cobertes de la llar d’infants de Cabrousse.

Durant l'estada de les voluntàries anteriors, es va recollir la necessitat que expressava el director de la llar d'infants ja que totes les aules patien un greu problema de goteres i amb perill que alguna de les cobertes caigués a terra.

És per això que es va decidir fer a una escala més petita el prototip del que seria la futura rehabilitació de les cobertes de tota la llar d’infants i aprofitar que es tornava ara a realitzar les tasques d’acabat dels altres projectes per fer aquesta intervenció. Val a destacar que aquest prototip va sorgir del concurs que vam realitzar base-a ara farà uns mesos, on els guanyadors van ser l’ Equipo JJR, arquitectura e ingeniería de A Coruña, amb els participants Jaime Pérez Couto, Jose Hermindo Prieto García i Roi Santamaría Mera. El disseny final no s'ha pogut executar exactament igual com es proposava pels problemes que han sorgit un cop es va estar al terreny, però s’ha mantingut l’esperit inicial en tot moment.

Les dues voluntàries amb moltes ganes, astúcia i competència, estan coordinant els tres projectes alhora que conviuen amb les diferents comunitats dels dos pobles. Tant a Cabrousse com a l’illa d’Ourong s’han sentit molt acollides i amb una forta implicació de la població han pogut tirar endavant els projectes. També han pogut visitar nous emplaçaments per a futurs projectes a les poblacions de Mlonp Boulouf, Thionk Essil i Ndomor.

Ben aviat estaran de tornada i ens mostraran les imatges finals dels projectes i de ben segur duran la maleta carregada d’anècdotes per explicar la seva experiència per les terres africanes.

Els acabats dels projectes i el prototip de la coberta de la llar d’infants s'ha pogut realitzar gràcies al suport i finançament de la ONG Kasamu Aku Projectes i al Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC.