13.11.15

Programa AWASUKA: l'arribada de la Mònica






























Una setmana més, rebem les notícies de la Valeria i l'Andrea desde Bhimphedi, Nepal. Aquests dies ha arribat la Mònica, l'arquitecta d'Amics del Nepal i coordinadora del Programa Awasuka de reconstrucció.Amb la seva ajuda, les noies impulsaran les primeres accions del programa.


Ke bhayo? (Hola, què tal?)

Aquesta setmana ja tenim aquí a la Mònica. Al poble tothom la coneix, i només saben dir coses bones d’ella, ens ha alegrat a tots la seva arribada.

L’oficina està casi a punt, ja hem acabat amb la pintura, hem posat el terra que simula parquet i hem habilitat un lavabo que ja tenia l’edifici públic on es troba el nostre espai. Dijous vam encarregar els mobles al fuster del poble, volem que sigui un espai polivalent, no només d’atenció al públic sinó també per poder fer reunions i treballar en equip. Per fi ja tenim la connexió d’internet i telefònica llesta.

Amb la Mònica hem començat a visitar algunes cases del ward 2 (Bhimphedi Bazaar) i 4 (Targam o Simaltar), els més propers al centre i més accessibles; amb aquest primer contacte ens hem adonat de possibles millores que podem fer a l’hora de explicar i comunicar el projecte a les famílies interessades, també canvis que podríem aportar als prototips que vam projectar des de Barcelona. Ens hem trobat que algunes de les cases que hem anat a visitar ja les havien reconstruït, això ens ha servit per fixar-nos en la manera de fer que tenen.

Treballarem aquests dies en fer millores del projecte ja que, com ara venen les festes del Tihar i estarà tot el poble una mica parat, ens va molt be aquest temps per fer treball d’oficina. A més ens vam reunir amb en Ram i l’Anju de la cooperativa Agragaami per parlar de varies coses entre d’elles el tècnic que volem contractar, i els dies 15 i 16 de novembre farem les primeres entrevistes.

Namasté! 

Cases per reparar i cases que ja es reconstrueixen, molt moviment a Bhimphedi!

La Mònica mans a l'obra amb l'oficina

Visitant la casa d'un nepalès que diu que té un "very very problem"

Visitant una casa completament enderrocada