23.7.15

Projecte A Naré: Últimes setmanes!!Durant aquestes setmanes han passat moltíssimes coses a l'obra!!!
El Ramadà ha fet que moltes coses es quedin aturades, però nosaltres no hem baixat el ritme tot i tenir els obrers dia rere dia amb el dejú!! L'internet es va donar de baixa desprès del cap de sermana del 4 de Juliol i fins a dia d'avui no hem pogut acutalitzar-vos quant han canviat les coses, però al·lucinareu de com està l'obra ja que fa molts dies que no en teniu notícies!!

Ens disculpem per avançat, però realment no ha set pas culpa nostre aquest entrebanc de comunicació, ici....en Afrique, c'est comme ça!!

Farem un reum de cada punt on hem avançat a l'obra perquè no es fagi feixuc!!

FINITIONS
- CARLAGE 
La quantitat de rajoles que es necessitaven per aquest any era molt més elevada que la de l'any passat, ja que s'havien de revestir banys i cuines pel tema de les humitats; és per això que vam decidir anar a Gambia per fer aquesta gestió ja que els materials de construcció són més econòmics, com us havíem explicat anteriorment!!

L'elecció de colors ha quedat molt encertada i combina molt bé amb els colors d'acabats dels murs.
L'equip que es va ocupar d'aquesta part de l'obra van treballar amb molta rapidesa i eficàcia i no varem tenir cap contratemps.

- PLAFONAGE 
Falç sostre zona de serveis: Banys i Cuina
Finalment es va decidir relaitzar el falç sostre de la zona de serveis amb contraplacat de fusta. Varem dissenyar una subestructura per suportar els plafons i no collar-los a les jàsseres de coberta per tal d'alleugerir el pes. Aquesta subestructura queda oculta a les dues zones; però per fer evident el disseny radial de l'edifici s'ha acabat amb un enllistonat que dibuixa aquesta direcció a la zona de la cuina.
Abans de la seva col·locació s'han tractat totes les peces per millorar el seu comportament devant de les humitats i allargar la seva vida útil.

El tancament interior de l'edifici s'ha fet amb la mateixa solució de contraplacat de fusta, per tal de millorar la sensació acústica interior i que no es malmeti tan fàcilment com el kerinting! D'aquesta manera aconseguim una solució amb una vida últim més elevada i que resol les necessitats de les habitacions d'una manera molt més eficient.

-ARREBOSSAT DELS MURS
Com que s'havia parlat des de projecte els murs s'han acabat amb un arrebossat d'argila estabilitzada per mantenir el color de la terra vermella i al mateix temps que sigui més resistent.


FUSTERIES
Les finestres de les habitacions han quedat col·locades segons projecte.
Les finestres de la zona de serveis s'han col·locat del costat que estava en millors condicions ja que el costat que teòricament anava a l'exterior es feien visibles tots les unions dels llistons amb els claus i desmereixia molt la feina del fuster. Des de l'exterior es veuen realment boniques i no es veu afectada l'estètica que es buscava al projecte.
Les mosquiteres han quedat molt boniques, el Matar ha trobat un teixit més resistent (semblant a una reixa metàl·lica) del que s'utilitza habitualment, ja que no són de plàstic i per tant els insectes no la faran malvé tan ràpidament.

Tot i així hem de reconèixer que les millors finestres són les de la zona d'habitacions ja que les lames esviaixades estan molt ben treballades i el resultat final és molt bonic. Les habitacions queden hermèticament tancades i a les fosques.

Les portes ens van arribar fa un parell de setmanes. col·locades i amb els panys instal·lats només falta acabar el conjunt amb la mosquitera superior que es fixaran aquesta mateixa setmana.

Demà mateix podrem donar per acabat el gran armari de la cuina, si tot va bé. Per una questió de temps i pressupost les portes són llises, així que es diferenciaran lleugerament de les portes de les diferents estances, però tot i així, estan molt ben treballades i en comptes de trencar la composició interior li dona fins i tot més personalitat. Aquest doble armari és una petita joia!!! 

L'impluvium a dos nivells és una altre de les petites joies del projecte. La setmana passada varem fer la recpeció del banc i la taula de l'impluvium, i estem esperant el moment d'acabar tots els acabats interiors per col·locar-lo perquè res no el faci malbé. La doble altura li dona molta personalitat així com també l'acabat enrajolat que llueix aquest any a diferència del primer projecte.

LA FOSA
A última hora ens van comunicar que no podiem utilitzar una fosa ja existent al terreny adjunt al nostre i conseqüentment hem hagut de construir-ne una per nosaltres. Això ha suposat un desajust al timing i el pressupost, però amb la venta d'algun material sobrant i una mica de mà dura a l'hora de tancar els contractes hem pogut construïr-la sense que ens suposi un problema greu ni de diners ni de temps.

Van contractar un equip complementari perquè el nostre equip habitual pogués continuar treballant i no enderrerir el planing previst, tot i que inevitablement ens hem endarrerit alguns dies degut a que també han coincidit aquestes dates amb l'època del Ramadan, on no poden beure ni menjar durant tot el dia.

A dia d'avui però, només falta col·locar els registres  tant de la fosa com de les arquetes de la instal·lació d'evacuació d'aigües, i podrem donar per acabada aquest petit entrebanc. 


INSTAL·LACIONS
La fontaneria de l'edifici ja està pràcticament acabada (chaise anglaise, com anomenen als lavabos aquí, i la pica de la cuina) a l'espera de la col·locació de les piques dels banys per quan arribi el torn del Teo, ja que no les volem deixar al descobert perquè qualsevol persona hi podria tenir accés, ja que no tindrem les portes que tanquen l'edifici de l'exterior col·locades i tot queda a l'abast de tothom!!

MOBILIARI INTERIOR
Ja tenim tota la comanda de llits a l'obra!! 
Els de les habitacions dobles, formigonats i llestos per posar-hi el matalàs i el de les dues habitacions restants amb les lliteres i el llit individual! 
El centre té una capacitat per acollir 10 persones amb llit i matalás, però a les habitacions grans hi ha espai suficient per un parell de persones més!!

L'armari de l'impluvium ha quedat col·locat després de barallar-nos amb l'estructura de pilars ja que no era ortogonal i la seva posta en obra ha estat una mica complicada, però s'ha solucionat amb molta traça!!

TISSOUS
Per fí podem dir que l'obra s'acaba, quan comencem a veure que el falç sostre de les habitacions queda cobert amb les teles boniques que vam comprar mentre encara hi havia el torn de l'Andrea i l'Emma, que d'això...si ara hi pensem, ja fa tres mesos!! 
La diferència respecte l'edifici de l'any passat és que hem cobert cada habitació amb un mateix estampat per tal d'homogenitzar l'acabat del sostre. D'aquesta manera aconseguim que cada habitació tingui la seva pròpia identitat gràcies a l'estampat!

CONCLUSIÓ
Després de tres mesos treballant amb molta energia, comencem a veure el final d'aquesta experiència, una mica tristes però al mateix temps molt orgulloses de tota la feina que hem aconseguit fer, tot i que molt cansades físicament, ja que hem tingut jornades de treball molt llargues i amb el Ramadà que aquest any ha caigut a les últimes setmanes de finalització de l'obra, hem hagut d'incluir algun diumenge per recuperar les hores perdudes degut al cansament dels treballadors.

Ens mereixem unes vacances!!! Bo mareee!!

P.S: Si tot va bé, demà farem la recepció del material que ens arriba amb una furgoneta des de Dakar, que conté la cuina, la nevera, els matalassos...entre altres coses!! 
Esperem que així sigui, no ens agradaria delegar a ningú la responsabilitat de verificar que tot el material arriba amb bones condicions.


Mireia Sagna et Patricia Diatta