5.3.14

Projecte A Naré: final del primer torn






























Arriba el final del primer torn de les arquitectes voluntàries Emma Ferrer i Marta Marcén, que durant dos mesos han estat supervisant la construcció dels fonaments del centre de formació per a dones A Naré, a Thionk-Essyl, Senegal. Amb l'arribada de l'Aina Tugores i l'Angela Garcia, les arquitectes que duran a terme la segona fase de construcció, s'efectuarà el traspàs d'informació per tal que l'obra continui amb bon ritme. Rebem les darreres notícies de l'Emma i la Marta amb molta alegria:


Kassumaye!!!
Avui és un gran dia!!! Hem acabat la fonamentació i d'aquí poques hores arriben l'Aina i l'Àngela! Estem molt contentes tot i que les bones notícies són senyal que per nosaltres ja s'acaba... Estem pendents de l'argila encara, cada dia hi ha un problema diferent i cada dia sembla que l'endemà ja la tindrem. Avui ens han dit que pot arribar, si no demà, a veure si és veritat!
Dilluns vam anar a la Scierie Tobor, que ens havien dit que la fusta estaria llesta en dues setmanes i n'han passat sis i encara estem esperant. Van molt endarrerits... també tenen una bateria d'excuses preparades.. Ens vam posar sèries i van dir que per dilluns la tindrien tota tallada i la portarien cap al terreny. Creuem els dits! Si avui no arriba l'argila demà començarem a fer la primera filada de brics de ciment i si veiem que s'endarrereix més, podem començar amb l'excavació de l'impluvium (que al no ser estructural havíem pensat que la podríem fer quan no poguéssim avançar amb altres coses). 
A partir d'avui i fins el dia que marxem nosaltres, estarem les 4 instal·lades a la casa del Governador. A la família on som ara no hi ha prou lloc i ens ha sembla la millor opció. Just ha coincidit amb la mort del marit de la Oumi (la presidenta de totes les dones) i no l'hem volgut atabalar massa amb el tema. Els àpats, excepte l'esmorzar, els continuarem fent a la casa on som ara. Esperem que per aquí vagi tot molt bé, no faci massa fred i ens trobeu a faltar un mica. 

Bisou bisou!
Marta i Emma