3.1.19

Projecte a Chamanga, Equador: Jornades PUCE

El cap de setmana el vam començar amb les estades dels voluntaris de la PUCE “Pontifícia Universidad Católica de Ecuador”.

La preparació de les 11 cambres amb l’equip constructor, varen servir per començar les jornades de construcció de les cabines de “guadua” amb els estudiants de Quito i els beneficiaris de la tercera fase.
Voluntaris de la PUCE




















El cap de setmana amb els voluntaris de la PUCE va passar com una estada de connexió de la població amb els voluntaris, amb el nexe de la construcció dels banys. Durant aquests 4 dies els voluntaris van poder viure la realitat de les famílies de Chamanga i crear un vincle de convivències amb tots els voluntaris de les diferents facultats i la comunitat, molt enriquidor.
Jornades de construcción de les 11 cabines




























Durant la jornada de voluntaris, vam executar la construcció de les cabines, amb estudiants d’arqueologia, medicina, dret, psicologia i arquitectura. Vam crear una “minga” col·lectiva amb la comunitat als diferents barris de Chamanga, duent a terme activitats amb el “adultos mayores” i vivències inoblidables gracies a totes les parts involucrades, tant voluntaris, equip local i equip tècnic.
Activitats amb els voluntarisk de la PUCE




























A més a més, els 10 estudiants d’arquitectura, junt amb el professor Renato, vam començar un procés d’intervenció urbanístic a tres barris seleccionats de la població per detectar problemes i poder operar en possibles millores.

Amb la marxa dels voluntaris es van quedar construïdes 11 dels 18 latrines d’aquesta tercera fase. Les 7 restants es van es van quedar a càrrec de l’equip de Chamanga qui completaria el projecte amb la construcció del 55 banys secs.