1.3.17

BIBLIOTECA al C.E.M. MLOMP: Comença la segona fase!




























Diumenge 26 de febrer de 2017

Després d'una primera setmana intensa, passem una jornada de descans a Thionck Essyl, el poble veí, amb un dinar entre amics i un capbussó al riu. Els desplaçaments els fem a peu, feixugament i lenta, sota la chaleur imperant d’aquestes terres però sense mai perdre el somriure. Tot i ser el nostre day off, com el de la majoria de senegalesos, acabem fent una visita als camps d’arròs d’on treurem la palla, la que mesclarem amb l’argila, per a construir els murs de la biblioteca.

En aquesta primera setmana a Mlomp, hem mobilitzat a mig poble per tal que l’obra pugui començar a temps. Gràcies al principal i a l’associació de pares, juntament amb alguns dels professors, aconseguim la sorra i el ciment que utilitzarem demà dilluns per a començar a treballar al CEM, amb el nostre maçon (o paleta) Karamba i els seus ajudants. Aquesta setmana es completarà la filada mancant de brics de ciment, a la fonamentació, i s’arreglaràn els desperfectes que s’han generat a la solera en aquests 9 mesos que ha estat a l’intempèrie.

Durant la setmana, de totes formes, concertem varies reunions amb fusters, paletes i agricultors per tal de tenir-ho tot a punt. Després de barallar-nos amb els proveïdors de fusta, amb el fuster Kalilou i amb nosaltres mateixos, aconseguim posar-nos d’acord en un preu raonable i just en la compra de la fusta. A Senegal res té un preu fixe però tot és negociable. Fem esforços per entendre’ns amb l’altre equip de fusters, que ens construiràn les estanteries, les finestres i la porta, però finalment tenim la impressió que ens en sortim.

Aquests dies, a més, hem freqüentat l’obra de la casa del nostre amic Ibrahima, que s’està construint una casa, també amb cob, al poble del costat. Ajudar-los a la obra ens ha permès aprendre la metodologia que caldrà seguir quan comencem les obres. Una sort poder presenciar de primera mà la feina dels treballadors africans! Després de diversos dies d’intens treball, el dissabte anem a ballar reggaeton i dancehall al club local de Thionck Essyl. 

Us seguirem informant!

Anna i Pepe


Primera presentació del projecte amb els professors i director del CEM!


Campus d'Arròs, Uroy&Comino

Jugant a futbol