1.1.17

BIBLIOTECA, AULARI i RESIDÈNCIA per a COOPERANTS de la FUNDACIÓ TALIBÉS a NDANGANE: les rases dels fonaments ja estan fetes, i la fossa sèptica excavada!






























Bon Nadal a tothom!

Esperem que estigueu gaudint d’aquestes festes amb famílies i amics. Aquí també ho estem fent a la nostra manera i no ens podem pas queixar!
La setmana ha sortit rodona en quan a l’obra ja que hem fet tot el replanteig i hem excavat absolutament totes les rases. Aprofitant l’avinentesa hem passat el cap de setmana a Dakar per descansar, encara que soni irònic. Hi hem passat la nit de Nadal i hem visitat alguns amics, entre moltes altres coses!
Vam començar la setmana excavant la fossa sèptica per trobar el nivell freàtic i el vam trobar a 1 metre de profunditat, encara que aquest varia depenent de l’època. També vam confirmar que el terreny on ens trobem vindria a ser sorra de platja. Això ens ha permès excavar amb relativa facilitat però a la vegada és un terreny molt poc compacte i això comporta que haurem d’encofrar gairebé tot a la hora de formigonar per fer els fonaments.
Ha sigut una setmana molt maca ja que tot el poble anava passant pel terreny i ens animaven i ajudaven a treballar. També ha sigut molt gratificant veure la gent, grans i petits, imaginant-se com seria l’edifici basant-se en els fils i estaques que feien de murs imaginaris. És en aquests moments quan ens n’adonem que entre tots estem fent un gran bé pel poble. Tothom ens recolza i ens felicita pel treball que estem fent i això s’agraeix molt!
Encarem aquesta nova setmana, la cinquena ja, amb l’objectiu de formigonar gran part dels fonaments. Abans d’abocar el formigó col·locarem una capa impermeable ja que ens fa patir el nivell freàtic, d’aigua salada.
També hem acabat els aproximadament 3.000 blocs de ciment plens que necessitem pels sòcols. El grup de paletes que els han fet han anat treballant intermitentment aquests dies a causa de les tallades a la xarxa d’aigua, que és un contratemps amb el que ens anirem trobant a vegades, encara que ja hem pensat possibles solucions!
Un altre tema molt important que hem tancat aquesta setmana ha sigut el de la fabricació de BTC (blocs de terra comprimida). Finalment serà un grup de dones que treballen amb quatre màquines a la vegada! Començaran a mitjans de gener i faran uns 700 bricks al dia. La Emily vindrà aquesta setmana per firmar el contracte. Estem molt satisfets de poder comptar també amb dones a l’obra, i més amb l’experiència que tenen amb la fabricació d’aquest tipus de blocs.
En resum, una setmana que per nosaltres ha sigut com un regal de Nadal! Records a tothom que ens segueix i recolza, que acabeu l’any de la millor manera possible!

Una abraçada i bon any nou!!

Clara i Pau

Excavant la fossa sèptica

Clavant les "estaques" del replanteig!

Compactant el terreny

Panoràmica del terreny
Hores extra

Visca el barça!

L'Ousmane, el chef del chantier

Fent el te dins la rasa dels fonaments, per a evitar el vent!
Comprovant mides, rodejada de rases i plàstics impermeables!

L'Ousmane comprova el nivell d'aigua

Les cabres ens fan una visita!!
Controlant des de l'ombra!