16.1.17

PROGRAMA AWASUKA: राम्रो काम! La recompensa a la feina ben feta, és l'oportunitat de continuar-ne fent més!

Capítol LXI– Arribem al següent nivell

Ja és “lumingo”! Tot i portar aquí 4 mesos encara no ens fem a la idea que la setmana comença en diumenge, amb el que arriben les 8 en punt i comencem l’activitat: Aquesta setmana ens dediquem entre d’altres coses a acabar la biga superior del prototip de bloc que reforçarà la caixa! Sabent els passos a seguir comencem el procés: Treure l’encofrat dels pilars, fer l’encofrat nou, preparar els armats, col·locar-los i esperar a la confirmació de Barcelona per ficar el formigó... Tot va sobre rodes! Arriba divendres i ja podem tancar la feina dedicant-nos a abocar la barreja i acabar el dia dedicant la classe a parlar del correcte curat del formigó que hauran de dur a terme i ampliar la teoria sobre les escaletes del dungha mato! 




El que quedava per fer d'armats del prototip ja està llest!



El Ram s'ha convertit en el rei dels armats

Preparem els encofrats de la upper beam





Tot al seu lloc!





La cadena del formigonat es mobilitza





La feina no s'atura



















































Capítol LXII – El dia a dia està ple d’imprevistos

Doncs si, aquí les aventures mai s’acaben! L’únic que hi podem fer és saber com afrontar-les i prendre-les com gran part de la experiència que estem vivint: Arriba el segon dia de feina i la serra de disc s'acomiada de nosaltres rendida als peus de les grans seccions de fustes del dungha mato. Ke garne! En aquell moment m’adono del que ha canviat aquí la situació des de que vam arribar: ens dediquem a buscar solucions i finalment recordem l’excursió que vam fer a la nova casa del Ram amb la Mònica. Això és! Després de tot aquest temps ens hem adonat que aquí els medis més senzills per allà són els més complicats per aquí i a l’inrevés, principalment pel tracte que els hi donen i les despeses de manteniment. Quina va ser la solució? Bàsicament trobar una serra manual i muntar un aparell que ens servirà per tallar seccions de fusta sense preocupar-nos per la temperatura de l’aparell. Solucionat!




A falta de serra de disc ens muntem una de manual!





Un dels ferrers de Bhimphedi ens fa la peça que necessitarem per enllestir la nova serra





































Capítol LXIII – El taller imparable

L’Harka s’ha convertit des de fa temps en el rei del taller. Val amb que li expliquem que és el que hem de fer i hi dediquem una demostració per a que faci una feina constant, neta i imparable! Aquesta setmana s’ha dedicat a fer els mòduls rigiditzadors del dungha mato, que seran part de l’estructura de fusta que estem fent! Un cop muntats, la Sushila amb l’ajuda del Papu ha estat protegint-los amb Terminator per a que cap insecte se’ls hi apropi. Per altra banda, amb la nova serra manual hem estat donant una segona vida a algunes fustes que no tenien funció aparent i que serviran per avançar feines per les que encara no teníem fustes!

Reaprofitem les fustes en desús per a crear noves peces útils





Per fi hem acabat els 32 stiffening modules!





Tallar fusta a la porta del workshop atrau espectadors























































Capítol LXIV – La main beam del Promod

Portem temps buscant fustes suficientment grans per assolir la grandària del Dungha-Mato. Algunes les hem trobat, i d’altres estem en procés d’espera per a aconseguir-les. Aquest ha sigut el cas de la biga principal del prototip: Teníem mitja al magatzem esperant per a ser unida amb la seva meitat, però trobar una fusta tan llarga s’estava convertint en una tasca impossible, fins que vam coincidir amb l’home que comprava totes les fustes de l’escola. 
Vam estar buscant-ne però cap d’elles calçava amb les nostres necessitats, però va aparèixer una altra opció: Ell té una casa en runes de la que també està treien fustes i casualment una d’elles ens serveix! Ara sol falta tallar la secció que sigui necessària perquè entre elles encaixin al centímetre i quedi tan bé com ens imaginàvem.

Ja hem trobat la biga principal pel dungha mato!



















राम्रो काम! Ramro kam! Que en Català vindria a ser: Bona feina!