16.1.17

BIBLIOTECA, AULARI i RESIDÈNCIA per a COOPERANTS de la FUNDACIÓ TALIBÉS a NDANGANE: els fonaments del mòdul de cooperants ja estan acabats!






























Baldo Baldo!

Sembla mentida què ràpid passa el temps i com avança l’obra! Podríem dir que, immersos dins d’aquesta rutina on cada dia és diferent, cada cop ens hi sentim més integrats, avui fins i tot hem preparat nosaltres el Thieboudienne (plat nacional) i l’Ataya (el te que mai falti) amb una mica d’ajuda.

Ja hem acabat la fonamentació del mòdul de cooperants. En la fonamentació hi ha embegudes les platines d’acer que faran d’unió amb els pilars de fusta vermella. Aquestes pletines han estat, potser, la part més delicada fins ara, ja que abans de formigonar havien d’estar col·locades perfectament anivellades i alienades en el seu eix. Amb paciència, cordills i nivells hem aconseguit col·locar-les allà on tocava. Al principi els hi costava entendre el perquè de tanta exactitud, però un cop explicat que d’aquestes pletines en depèn fins i tot la coberta, vam fer una bona feina entre tots.

Mentrestant, hem començat els bricks buits amb els mateixos paletes que van fer els plens. El “problema” que tenim és fer lloc per col·locar els buits, ja que apilonar 3.000 bricks plens serà una feinada.

Per altra part vam solucionar el tema de l’arribada de materials a l’obra: hem trobat una ruta alternativa on el terra és més consistent i d’aquesta manera els camions no s’enfonsen.

Aquesta setmana que ve pinta més mogudeta, ja que ens posarem a formigonar la Daara, i és possible que acabem ja d’aquesta manera tots els fonaments i al mateix temps el poble estarà de festa.

Dijous comencen les jornades de lluita senegalesa a l’arena, que està tocant a l’obra. Les jornades duren quatre dies i ve gent de tots els pobles del voltant. Aquestes estan organitzades per la gent d’aquí que treballa a Espanya i tenen una associació per ajudar la gent més desfavorida del seu país. Segur que seran uns dies ben diferents!!

Us seguirem informant!!

Clara i Pau

Col·locant pletines

Fonaments de la Biblioteca acabats

Punt central, on hi haurà l'arbre!

Panoràmica des del punt central

Els nens a l'hamaca de casa :)

Pletines alineades

Bricks buits!
Tot OK! :)

Tarda de diumenge



L'obra