11.1.18

BIBLIOTECA, AULARI I MÒDUL DE COOPERANTS A NDANGANE: Tot a punt per fer la coberta!






























Baldoooo des d'Ndangane Sambou!

La Mireia i la Violeta han marxat, i tot el poble (nosaltres inclosos) ha plorat... Però no patiu, que hi ha relleu! Els nous voluntaris (Carol i Guillem) ja estem ficats i ben ficats en les tasques de l'obra.
En els darrers dies, s'han acabat els murs de "l'école", i s'ha pavimentat i col·locat les rajoles i sanitaris del lavabo de la "bibliothèque" (ha quedat molt bonic!). Només hi falta col·locar unes cortines que us ensenyarem pròximament. La instal·lació elèctrica de la "bibliothèque" avança a bon ritme, amb totes les lluminàries ja penjades.
També hem fet un transport de material molt cansat però il·lusionant: el del mobiliari de la biblio. Ens va costar tot un matí, però gràcies a l'ajuda dels voluntaris del poble (petits maçons, nenes i nens amb energia i alegria infinites) les taules i cadires ja esperen dins la "bibliothèque", i el magatzem és ben ple de material informàtic i altres objectes. Així doncs, sols resta fer els últims retocs perquè l'edifici pugui entrar en funcionament!
L'altra cosa que hem estat fent aquests dies és preparar la construcció de la coberta de "l'école"; després de tancar recomptes, resoldre dubtes d'ancoratges i parla amb l'Ibnou, el fuster que se n'encarregarà, podem dir que estem contents i emocionats de pensar que, si tot va bé ("Inshallah"!!) la setmana que ve començarem el tall de les bigues i les corretges.
Pel que fa a la vida aquí i l'adaptació, un cop superat el gran contrast, hem de dir que "marche très bien"; les persones amb qui treballem es van convertint a poc a poc en els nostres amics; en Bour ens acull com a germans, ens acompanya i ajuda en tot el que pot. La seva família i la de l'El Hadj ens mimen moltíssim, i hi estem ben a gust. Fem també bastanta vida a Campement, on comprem la fruita i petem la xerrada amb l'Ousman, la "coturier", el seu marit Baba, o qualsevol dels tranquils habitants del poblet.
La platja, els passegis per la sabana, els tes cerimoniosos, les converses tranquil·les, l'hospitalitat, els nens cridaners, fan dels nostres descansos estones molt agradables, i ens donen energia i bon humor per a seguir treballant.
En resum, estem molt contents de ser aquí! Us seguirem informant família.

Fins la propera,

Carol i Guillem
Transportant taules i cadires a la biblioteca


Treballant al taller de l'Ibnou