20.12.15

PROGRAMA AWASUKA: Preparant el Nadal!






























Hello Hello!

Segur que per allà no pareu de fer preparatius per les festes  i els carrers ja estan plens de llums de Nadal. Aquí tot està molt tranquil, anem fent feina d’oficina, visitant algunes cases i acabant d’enllestir plànols i documentació tècnica per començar a fer la rehabilitació de la casa d’en Manoj i l’edifici Rana a Balmandir.

Aquesta setmana ens hem hagut de coordinar molt bé amb l’equip de Barcelona ja que el 27 de desembre presentem a Katmandú el nostre prototip de casa rural a un concurs de Disseny del NEA (Nepal Engineer’s Association), a veure si hi ha sort. Aquesta última setmana hem treballat en el 3D de l’emplaçament i situació de l’edifici al camp d’esports amb corbes de nivell. També hem fet les últimes modificacions al 3D del prototip i als detalls constructius que ajuden a entendre millor tots els elements que el conformen.

D’altra banda hem acabat de dibuixar el plànols de casa d’en Manoj per poder començar el més aviat possible i de la manera mes adient amb el ‘retroffiting’. Vam anar a visitar casa seva un altre cop per a verificar mesures i en breus l’equip de Barcelona ens enviarà especificacions tècniques de com podríem iniciar l’obra.

El dimecres vam estar al palau Rana de Balmandir comprovant si aquest edifici compta amb un cèrcol perimetral o no. Vam fer unes cates als murs i vam observar que hi ha una biga de recolzament  de fusta (on les biguetes recolzen al mur), però no hi ha cap element de trava per unir els murs de l’edifici entre si. En breus també començarem a actuar en el reforç d’aquest palau de l’època Rana.

A la oficina em treballat amb en Hareram la traducció del nepalès a l’anglès de la “Rato Card” Va ser el  VDC (Village Development Committee) qui ens va proporcionar  aquest document on apareixen  totes les cases que van quedar afectades pels terratrèmols i qui ha obtingut o no l’ajuda del govern ara per ara.
Aquesta setmana a Balmandir hem celebrat l’aniversari d’un quants nens que feien anys aquest mes i  quan tenim una estoneta ens dediquem a fer garnaldes de paper amb ells per a decorar una mica l’orfenat amb motiu nadalenc. També hem pintat un tronc per fer el Caga tió amb ells un dia d’aquests. Tenim temps per a tot.
Esperem que tingueu molt bones festes, una abraçada molt forta des de Nepal.

Valeria & Andrea!

Les noies de Balmandir

Preparant el Nadal amb els petits

Visita a casa en Manoj per prendre mides