5.1.16

PROGRAMA AWASUKA:Feliç any nou!







































FELIÇ ANY NOU A TOTHOM!    
       
Aquestes dues setmanes per Bhimphedi han sigut mogudetes també. El projecte Awasuka comença a actuar al poble reforçant una casa del carrer principal, la casa d’en Manoj. Després d’estudiar com començar a actuar i quin tipus de reforç era el mes adient vam treballar els plànols constructius de la reforma. En Manoj i la seva família te presa per arreglar la seva casa ja que en un mes arribarà l’època de vents que els feia patir ja que tenien mitja casa oberta; és per això que a l’hora que hem desmuntat la coberta y la ultima planta a corra-cuita. Abans de començar a tocar l’estructura, vam crear un magatzem provisional al costat de la casa per guardar tota la fusta que més endavant es reutilitzarà. Després vam començar a actuar sobre el mur afectat derruint-lo poc a poc per mitjans manuals fins a cota de terreny. Ahir ja vam començar a reconstruir-lo de nou incorporant les millores antisismiques que hem projectat. Col·locarem “nosh” que són unes escaletes de fusta per dintre i per fora del mur que fan que aquest quedi lligat; també col·locant les pedres del mur ven travades i anem repetint l’escaleta a mesura que pugem el mur fent que aquest quedi ben travat i també amb els murs existents.

D’altra banda, vam fer dues reunions al camp d’esports per parlar sobre el prototip que servirà de magatzem i vestuari. La primera amb la Yuliya, una geòloga suïssa que ha vingut a Bhimphedi per a estudiar el terreny, i vam parlar sobre la resistència d’aquest a cada Ward (barri) de Bhimphedi, ja que cada àrea te unes característiques diferents, al Bazzar hi ha un terreny pedregós i estable, mentre que a mesura que es puja predomina un terreny més argilós; l’altre reunió va ser amb en Bhuphendra, de 3E project, qui finançarà el prototip del camp d’esports, vam discutir on hauríem de situar aquest prototip i ara a principis de Gener quan torni a Bhimphedi es començarà a construir l’edifici.

D’altra banda, vam fer una visita a Katmandú per presentat tot els documents i plànols necessaris pels participants del Desing Competition of Rural Housing concurs del NEA (National Engineering Association) al que ens hem presentat, en breus sabrem quin ha estat el resultat; En Dipej, un enginyer junior ens va ajudar a trobar l’edifici principal del col·legi d’enginyers on vam trobar a en Bibek, tots dos ens van ajudar molt a l’hora d’imprimir plànols i a l’hora de l’entregar. Esperem tenir sort!
A Katmandú també, ens vam reunir amb la Sara, una periodista de Barcelona que ha vingut a Bhimphedi per a fer un reportatge sobre el Programa Awasuka. La Sara i la seva parella van estar gravant com entregàvem les làmines pel concurs i també li van fer una entrevista a la Yuliya ja que vam coincidir amb ella a Kathmandú; Després va baixar a Bhimphedi amb nosaltres per seguir gravant com actuem al poble i fent entrevistes amb els veïns que van patir el terratrèmol.

Per últim, el tècnic d’MRC l’associació de les Healthy Kitchen, va venir a l’orfenat per veure com podíem construir una cuina exterior al centre i a l’hora que serveixi d’exemple per al poble, ja que es vol implementar un sistema de cuina saludable reduint el fum que es produeix mentre s’està cuinant ja que es un greu problema aquí al Nepal.
Com veieu, un nadal molt intens, no obstant, hem celebrat el cap d’any amb la gent del poble amb trossets de mandarina com a raïm, no hem fet cap dinar o sopar a l’engròs com de segur vosaltres heu gaudit aquest dies, aquí cada dia i nit em menjat DhalBhat, el plat típic de Nepal que ens cuinen les Didis cada dia i ben bo que està!
Molts petons a tothom i que acabeu de passar un molt bon nadal i una bona entrada d’any!

Valeria & Andrea!

Bon any nou desde Balmandir!

Desmuntant la segona planta de la casa de'n Manoj

3-2-1...Gravant!