3.12.15

Programa AWASUKA: el prototip pel camp d'esports























La cinquena setmana de les nostres voluntàries comença amb les entrevistes per trobar una persona local que treballi pel programa de reconstrucció, tasca ens fàcil, ja que en un poble com Bhimphedi, costa molt trobar una persona amb formació tècnica i coneixements d'anglès! A més, aviat es podrà començar a construir el primer prototip d'edifici antis´simic al poble!!


Hello!

Després de les festes, sembla que tot torna a la normalitat, el fuster també ha acabat els nostres mobles i ja podem treballar a l’oficina sense parar. Hem començat a fer entrevistes a les primeres candidates pel càrrec de Tècnic Awasuka, tenim pensat seguir amb la recerca entrevistant diferents perfils, els següents seran més tècnics; esperem trobar la persona adequada que compleixi amb tots els requisits que demanàvem des del principi.

Aquesta setmana hem acabat de traduir tots els papers que la nostra contrapart (AGRAGAAMI) fa servir per concedir els crèdits i amb els que nosaltres també treballarem a partir d’ara. El cartell de la oficina també el tenim imprès i preparat per penjar, encara que sense ell ja venen veïns a interessar-se pel projecte, s’ha corregut la veu a partir de les famílies que vam anar a visitar la setmana passada. També hem creat nous logos i un tampó amb el nostre nom, AWASUKA ja és conegut a tot Bhimphedi.

Pel que fa al Rana Palace, l’edifici de Balmandir que hem de reforçar, seguim tota la feina que des de Barcelona estan fent, aquí ja tenim preus de bambú, fusta i ferros pel pressupost que haurem de presentar al NCO (Nepal Children’s Organization) i així ens donin carta blanca per començar amb el ‘retroffiting’.

D’altra banda, el primer encàrrec sobre el que hem estat treballant durant tota la setmana i que servirà com a exemple per a totes les famílies interessades, el situarem al camp d’esports de Bhimphedi Bazar, just a l’entrada del poble. És tracta d’un prototip tradicional, de pedra i fang que servirà com a vestuari, dutxa i magatzem pels nens i nenes del poble que vulguin utilitzar el camp.

Aquest primer prototip es troba al costat del riu, un punt a favor nostre, ja que tota la pedra que necessitem la tindrem molt a prop; un tema important que al viatge d’identificació ja vam detectar és la mobilitat, algunes de les cases que vam anar a visitar la setmana passada es trobaven a zones a les que només es podia arribar a peu i és aquesta l’única manera que tenen de fer arribar els materials, així doncs estem adaptant el projecte de construcció segons l’accessibilitat d’aquests. Tenir els materials principals amb els que construïm els prototips a prop és molt important.

Amb aquest primer mòdul hem hagut de fer un pressupost el més acurat possible dins dels problemes amb els que ens hem trobat: el bloqueig de l’Índia, per on entra el combustible i molts del materials de primera necessitat, ser estrangers a vegades ens posa traves perquè alguns comerciants intenten cobrar-nos més del preu establert... També, al augmentar els reforços horitzontals amb fusta, hem augmentat el cost total, ja que el material més car per construir el prototip és la fusta; normalment la tallaven de la selva directament, però fa un parell d’anys que des de el Forest Office ho tenen més controlat i s’han de demanar permisos; amb aquest permís controlen quanta fusta talla cada persona i en quina època. De totes maneres tenim l’equip calculant la resistència de l’estructura de fusta, perquè puguem utilitzar una més barata o fins i tot la disponible al ward al que anem a construir el prototip.

D’aquesta manera, sembla que l’únic material que realment necessitem comprar pel prototip tradicional de pedra y fusta són les xapes metàl·liques de coberta.

Esperem començar a construir aquest prototip al camp d’esports el més aviat possible, ja que podrem conèixer totes les condicions de treball amb més detall, com i amb qui podem treballar, els sous dels ‘mistris’ i els temps de treball.

Enjoy the week!

Andrea, Valèria i Mònica

Candidates a les entrevistes de Tècnic de l'Oficina Awasuka

El fuster acabant els mobles de l'oficina

Explicant el Programa

Prenent mides de l'Edifici Rana per la seva rehabilitació exterior

Pista multiesports on es construirà el primer prototip

Treballant a l'oficina amb algunes persones interessades en el Programa