3.12.15

Programa AWASUKA: compartir coneixements

Reunió entre les voluntàries de Base-A i Amics del Nepal i la Cooperativa Agragaami, contrapart del programa AWASUKA


























Darreres notícies de l'avançament dels treballs a Bhimphedi, Nepal, on l'Andrea i la Valèria segueixen treballant intensament i gaudint de l'experiència.


Suba prabat! (good morning)

Aquesta setmana hem començat anant a Hetauda per canviar l’impressora A4 que vam comprar pel projecte perquè va sortir defectuosa de fàbrica, això sí, la nova va perfecte. Aquest viatge va acabar sent molt productiu, ja que teníem una reunió amb l’enginyer Santosh Rana; el vam conèixer a una de les visites que vam fer a Supin. En Santosh va quedar expressament amb nosaltres per compartir els seus coneixements, li vam mostrar plànols del nostre primer prototip i ens va fer algunes modificacions que hem passat a l’equip de Barcelona perquè ho revisin.

Una altra vegada ens n’adonem que per molts plànols i càlculs que portem fets, hem de entendre l’arquitectura local, aprendre dels locals i deixar-nos ajudar, perquè hi ha molta gent disposada a donar-nos un cop de mà. Com sempre la cooperació internacional acaba sent un intercanvi de coneixements i cultures al que només podem agrair tot el que acabem aprenent i les experiències que ens acabem emportant.

Una altra novetat és que ja tenim tampó AWASUKA, vam estar una tarda sencera fent el disseny i quan vam arribar a la botiga un home molt amable ens el va perfeccionar en qüestió de 10 minuts, gràcies a ell la Valeria el va estrenar portant una tica AWASUKA per promocionar el projecte. També estem a punt de penjar el cartell a l’entrada de l’oficina, ha quedat maquíssim.

Al final hem aconseguit una oficina preciosa on podem treballar molt a gust junt amb els membres d’Agragaagami amb qui compartim espai de treball. Amb Agragaami hem acordat tenir una reunió setmanal per compartir els avenços que anem fent tant als prototips ....el primer meeting ha tingut lloc aquest dijous amb en Ranjid (president d’Agragaami) i un altre dels membres actius de la cooperativa, hem aclarit molts temes que teníem pendents sobre els nous i actuals membres que volen apuntar-se al programa de millora de l’hàbitat. També ens han aconsellat sobre els wards amb els que podem començar a treballar.

La Monica va marxat divendres a Kathmandu per presentar el projecte a en Buphendra de 3E project, esperem que quan arribi a Bhimphedi el dissabte porti molt bones notícies. S’ha emportat tots els plànols que hem pogut acabar aquesta setmana amb les modificacions que en Santosh Rana ens va comentar. La conclusió que vam treure al parlar amb ell va ser que havíem d’estalviar en fusta, hem substituït alguns reforços que vam projectar des de Barcelona per uns altres que ens ha aconsellat ell. Encara queda treball d’oficina abans de construir però en breus creiem que podrem començar a tocar materials, en tenim moltes ganes i creiem que aquest prototip serà un exemple que tothom podrà anar a veure i aprendre durant la construcció; també serà un bon moment per conèixer els mistris dels diferents wards amb els que més endavant podrem confiar.

Fins aquí la nostra sisena setmana que acaba amb un molt bon sabor de boca, ens acomiadem menjant uns “momos” que hem preparat amb els nens de Balmandir.

Enjoy the meal as we do!

Valery & Andrea!

Cuinnt "momos"!

La casa que l'enginyer Santosh Rana va construir pels seus pares i va resistir el terratrèmol

Fabricant el segell del Programa AWASUKA