23.7.22

S5_PROJECTE CLÍNICA MISSIRAH : 2na FASE 2022

 

SETMANA 5 (17/07/2022 - 23/07/2022)El diumenge dia 17 ens vam reunir amb en Sam, un productor de blocs de BTC de Tobacouta, la població principal més propera a Missirah. Gràcies a la proximitat de la producció dels blocs hem pogut introduir el BTC al disseny de l’edifici per a l’aixecament dels murs, per tal de proporcionar un millor comportament tèrmic.

Màquina i lloc de producció dels BTC
Trobada amb en Sam 


Al llarg de la cinquena setmana s’han finalitzat les verdugades de la part d’òptics. D’altra banda, com paral·lelament s’havien estat preparant els armats dels cèrcols, s’han pogut col·locar i començar el formigonat d’alguns d’aquests a partir de l’encofrat de fusta. Els cèrcols tenen un cantell de 30cm. Cal destacar que s’ha deixat una part de l’armat vist per tal de facilitar la connexió en un futur amb la malla d’armat de la solera, per així funcionar de manera més unitària. Acabant la última filada de la verdugada

Col·locant l'armat dels cèrcols

Col·locant l'encofrat del cèrcols


Vertint el formigó dels cèrcols


A més a més de l'obra, en els temps morts l'equip hem continuat explorant el poble i els seus voltants. Una de les nostres aficions és anar comprar i descobrir nous productes locals, com ara fruites exòtiques que a Barcelona no es troben, i així també creem vincle amb les dones que venen els productes al port. D'altra banda, alguns dels membres de l'equip han començat a jugar a futbol a l'equip del barri, i a entrenar-se cada dia (si les pluges ho permeten), ja que molt properament es celebrarà el torneig de futbol entre barris.
Al llarg d'aquesta setmana hem començat a experimentar el què són les pluges de veritat, tot i que encara no hem arribat a l'època forta del monsons, per això mateix l'obra va cada vegada més lenta, ja que els treballadors han d'anar fent pauses i el seu ritme es regeix per la intermitència dels xàfecs.
Amb aquestes condicions meteorològiques vam intentar anar a la Reserva Natural de Fathala per tal de fer el safari i veure la fauna, però quan vam arribar al lloc ens van dir que amb totes les pluges els camins de sorra eren inaccessibles, llavors només vam poder veure els animals que tenien a fora. Però tot i així, aprofitant el viatge vam fer una paradeta a Karang, un poble fronterer amb Gàmbia conegut per ser un poble de comerciants, on vam poder comprar diferents teles amb estampats típicament senegalesos.


Camí de la reserva de Fathala fins a Karang
Passejant pels carrers de Karang


El dinar de cada diaEquip TresCinc