16.7.22

S3.4_PROJECTE CLÍNICA MISSIRAH : 2na FASE 2022

 

SETMANA 3 i 4 (03/07/2022 - 16/07/2022)



La setmana 3 ha estat una setmana poc productiva pel que fa al ritme de l'obra, ja que ha estat el Tabaski, la festivitat més important del món musulmà i ha suposat una inactivitat durant 5 dies (del 08 al 12/07).
Tot i així, s’ha començat el formigonat de les sabates aïllades amb l’aplicació prèvia del formigó de neteja.
Paral·lelament s’han estat produint els armats dels pilars, els quals s’eleven amb petites pedres respecte el formigó de neteja.

Acabant el formigó de neteja de les sabates



Per aquelles sabates per les que el forat era més gran de 60x60cm, s’han posat encofrats de fusta per optimitzar al màxim la quantitat de formigó abocat. En total s’han formigonat 19 de les 33 sabates.

El Mammadouh col·locant els encofrats de les sabates


L’equip TresCinc però, hem aprofitat aquest dies de inactivitat per visitar els manglars i la costa Senegalesa, en concret vam anar a l'illa de Djinak, on hi havia un petit poble pescador i una platja paradisíaca. I gràcies a l’Ibou hem pogut celebrar el Tabaski juntament amb la seva família. 




Pel dia del sacrifici és tradició fer-se un vestit per sortir a passejar al vespre i lluir-lo, el sastre ha fet possible l’execució dels vestits, cadascun de nosaltres vam triar estils diferents, l’únic requisit era utilitzar la mateixa tela. Per que així ens relacionessin com a la mateixa “família”.

Vestits pel Tabaski

Durant la setmana del Tabaski van continuar havent-t'hi festivitats. Una de les coses que més ens va sorprendre va ser la desfilada i ritual del Kankourang, un guerrer protector que inicia als nens a la tradició mandinga, els quals s'escapen d'ell. 

Vestit tradicional del Kankourang
Els nens seguint la desfilada


També vam poder anar a un concert i ball a Toubacouta i un a Missirah, la qual cosa ens va sorprendre pels vestit de les noies i pels ball que feien.



Al llarg de la setmana vam tenir la companyia del Fred, un traductor-protèsic de Dakar que forma part de la ONG.

Fent crêpes amb el Fred


El dimarts dia 12  es va reactivar l’obra. Al llarg de la setmana 4 hem finalitzat el formigonat de les sabates.
I seguidament s’ha començat amb l’excavació de les rases. Principalment ens hem centrat amb la zona que serà el bloc d’òptics, ja que és prioritària per desenvolupar-se amb el nostre torn.

El Sow passejant-se per l'obra



També hem estat muntant els armats dels cèrcols que formaran la solera, de dimensions 30x15cm. Per últim, hem pogut iniciar l’aixecament de dues verdugades, formades per una capa de formigó de neteja i seguidament 4 filades de blocs massissos de formigó.

Verdugada preparada per col·locar el cèrcol
Armats dels pilars col·locats


Aquí per acabar, adjuntem imatges del dia a dia del l'equip TresCinc al poble de Missirah; tant les tardes de passejar i anar al port, com els matins de fer feina de despatx.



Equip TresCinc