6.8.22

S6.7_PROJECTE CLÍNICA MISSIRAH : 2na FASE 2022

 

SETMANA 6 i 7 (24/07/2022 - 06/08/2022)


Ara just ens trobem a l'equador del primer torn; on els cooperants seguim amb la construcció de les últimes verdugades de l'edifici, completant així, els fonaments de la part del quiròfan, de l'oficina d’en Konte i de la sala polivalent.

Una vegada finalitzats tots els murs enterrats al terreny s’han armat i encofrat els cèrcols. Aquests, de 30 cm,  s’ha deixat el seu armat de superior descobert, i així facilitar la futura connexió amb l’armat de la solera.Paral·lelament, aquestes dues setmanes hem estat fent la construcció del pou d’absorció. El pou, drenant per la part inferior i les seves cares, s’omplirà amb graves per augmentar el filtratge de les aigües grises. Aquetes, passaran prèviament per les arquetes de decantació per fer un pre-filtrarge d'olis sabons i matèries sòlides. I així, podrem retornar les aigües filtrades al nivell freàtic de manera més neta i sostenible.Amb l’arribada de nou material de construcció, podrem concloure el pou d’absorció i la producció de formigó pels cèrcols i solera.

Calç aèria (extreta de cloïsses)
Nova adquisició de graves


Últims encofrats per acabar totes les verdugades

D'una banda, hem seguit la línia d'investigació  pels arrebossats amb calç aèria de l'edifici. A principis de setmana vàrem aconseguir més subministrament d'aquesta calç extreta de la crema de cloïsses. Part de les proves que realitzarem seran per trobar les dosificacions més òptimes pels arrebossats gruixuts, arrebossats prims i acabats de pintura de calç.

Es faran proves per comprovar la seva duresa, resistència, i també la pigmentació del revestiment final.  Les proves que es realitzaran seran tres tipus de revestiments, per trobar quin es el més adient per l’edifici:

1r            Arrebossat gruixut de 1 de calç- 1 de sorra  -Arrebossat fi 2 de calç 1 de sorra

2n           Arrebossat gruixut de 2 de calç 3 de sorra – Arrebossat fi 3 de calç 2 de sorra

3r           Arrebossat gruixut 1 de calç 2 de sorra – Arrebossat fi  1 de calç 1 de sorra

Fent una de les mescles d'arrebossat gruixut

Aplicant l'últim arrebossat gruixut

Allisant l'arrebossat prim
Reomplint buits amb el morter de calç sobrant

                                       
D'altra banda, vam continuar buscant bambú i tifa per poder fer proves de filtres vegetals. El nostre objectiu seria poder fer les persianes i el fals sostre amb materials naturals i de proximitat de Missirah. Llavors, a finals d'aquestes setmanes, per primera vegada després de dos mesos fent excursions pels manglars, vam aconseguir trobar bambú.


A més a més, l’equip a part de treballar sense parar, també ha gaudit de descans i ha tingut temps per visitar indrets dels voltants de Missirah com la Reserva de Fathala, aquest cop sí, sense pluges; el recinte de 2000 hectàrees conserva la biosfera del delta de Salom, on l’equip vam poder observar la fauna i flora del territori en el seu estat més natural.
Dins el camp de l'oci, l'equip va tenir la oportunitat de tornar a Karang amb les voluntàries dentistes, amb les quals hem estat compartint espai i vida aquesta última setmana. Vam poder anar al mercat central i a comprar més teles senegaleses.

Mercat central de Karang (llotja del peix)
Botiga de teles dins el mercat


Per últim, ens agradaria compartir algunes de les imatges que nosaltres tenim la sort de contemplar cada dia aquí a Missirah, concretament les espectaculars postes de sol.

Equip TresCinc