2.6.14

Projecte A Naré: comença l'últim mes d'obra!






























Aquesta setmana comença l'últim mes d'obra. El 28 de Juny tornaran les nostres voluntàries i el centre de formació continuada per a dones de Thionk-Essyl estarà finalitzat! Us deixem amb el resum de les darreres noticies de la Clara i la Izaro, que ens envien, com cada setmana, perquè coneguem l'avançament dels treballs. 


Hola!

Aquesta setmana hem fet molta feina! A principis de setmana vam acabat de col·locar els careners de xapa metàl·lica i ja vam començar amb els llistons de fusta blanca, que vam portar el dilluns des de Bignona, aprofitant el viatge per comprar altres materials com el plàstic de la coberta, crin-tin, tubs desaigua.

Durant la setmana hem acabat de col·locar tots els llistons de la coberta, i també hem acabat la solera. En els següents dies començarem amb la palla, el Tchuculi vindrà demà per deixar-ho tot preparat (tallar a mida la palla, estendre-la per a que s’acabi d’assecar, jaque aquests últims dies està plovisquejant..).

Parlant amb l’Eno de la col•locació dels marcs de les portes, ens va comentar que convindria refer els petits murs de BTCs que queden a banda i banda de la porta. Han quedat molt sueltos, sobretot perquè només hi ha una tirada de BTCs i no és suficient estable per si sol. A més a més, a l’assecar-se el morter, els murs s’han separat del cèrcol i no queda ben travat. Vam quedar que referiem només la meitat superior del mur, ens enrederirà una mica en el calendari, però ens servirà per arriostrar millor els marcs de les portes.

Els marcs de les portes ja estan fets, i els col·locarem aquesta setmana, després de tenir els murs fets. Matar Djiba, un dels fusters de la coberta, és qui ens ha fet els marcs de les portes, i també qui ens farà les portes i finestres, que ja estan demanades.

El crin-tin que volíem utilitzar per fer les separacions interiors de les aules ja el tenim a l’obra. El tema de la tothora és més complicat. Ens han comentat que no és l’època per aconseguir aquest material, i que a part en aquest moment només n’hi ha al nord de Senegal, i això dificultaria molt el transport per travessar Gambia i passar fronteres... com ja ens va passar amb la xapa. A més a més, al no tenir un contacte concret, ens han dit que hauríem de desplaçar-nos allà per poder concretar la comanda, ja que no sabem realment el format de venda. Per tot això, creiem que no és la solució adequada, i hem pensat en altres materials com la canya, que és més fàcil de trobar. Intentarem buscar una alternativa aquesta setmana.

I això es tot, diguens alguna cosa sobre el tema de la tothora per poder prendre decisions. Ara sí, comencem la recta final amb els acabats!!!!! Estem molt contentes!

Una abraçada!

Izaro i Clara