19.5.14

Projecte A Naré: setmana 17






























Una setmana més ( i ja en van 17!) les nostres arquitectes voluntàries segueixen amb l'obra del centre de formació per a dones a Thionk-Essyl. Aquesta setmana continuaran fent les diverses capes de la teulada i també la solera de les aules amb l'ajuda de les dones de la comunitat. Bona feina noies!!


Hola!

Aquesta setmana ha sigut de comiats i de començar a agafar el ritme que l’Aina i l’Àngela ens han deixat. Demà pel matí elles ja marxen, i estem parlant les últimes quatre coses que han quedat a cavall dels dos torns.

Aquesta última setmana es va morir un referent important de lluita tradicional, que era familiar d’un dels fusters que treballa amb nosaltres, i quasi tots els treballadors van marxar a l’enterrament.
També vam assistir ahir dijous a la “festa de les dones”, on es van fer debats sobre la formació de les dones de Thionk Essyl, i ens van presentar com a l’equip que continuarà treballant en el centre. Entre pitos i flautes hem perdut dos dies sencers de feina. Però l’Aina i l’Àngela ja ens van repetint que és normal, que el ritme que portaven elles amb l’estructura, era un sprint de recta final, i que ara toca tornar a agafar el ritme d’aquí.

La setmana passada, vam acabar l’estructura de la coberta, vam collar els últims travessers que faltaven a l’entrada, vam col·locar les diagonals que arriostren les encavallades, i vam acabar de fitxar bé els pilars de fusta.

Quant a la coberta, la xapa metàl·lica que havia d’arribar aquesta setmana, no ha arribat. L’Aina i l’Àngela van fer la comanda a Dakar, per poder demanar les peces senceres i de la longitud adequada, i es veu que hi ha problemes per passar la frontera amb Gambia. De moment 
hem parlat amb el Malik, que ens està ajudant a espavilar el tema, i esperem que pugui arribar la setmana que ve com a molt tard. De cara al calendari, teníem pensat fer primer la xapa i després els llistons de fusta (subestructura de fusta blanca), però hem canviat l’ordre de col·locació, aprofitant que podem avançar per allà on no hi ha coberta de xapa.

Quant a la coberta això es tot, avui ja tenim tota la recíproca amb la fusta blanca col·locada, i al porxo d’entrada ja estan tots els llistons verticals posats.

Per altra banda, la solera també ha anat avançant. Les voluntàries continuen picant graves, i mullant les terres. Vam aixecar totes les graves per poder-ho mullar-ho tot bé durant aquesta setmana. El dilluns ja vam començar a homogeneïtzar les terres, i dimarts a compactar-les. Dimecres vam anivellar la primera sala (l’aula principal), i ja l’hem cimentat per fer la primera capa de la solera. Avui hem fet la segona sala, la biblioteca, i demà continuarem amb el magatzem.

I això és tot! La fusta vermella per les fusteries també ha arribat aquesta setmana, i de cara a la setmana que ve seguirem amb els llistons, i esperem que arribi la xapa. Ja tenim contacte de confiança per fer les estanteries de la biblioteca. És la mateixa persona que ens farà les portes i els crintins.

Un petonet,

les alulums! :)