24.6.14

Projecte A Naré: final del tercer torn






























Diuen que de vegades cal marxar per poder tornar... Aquesta setmana, la Clara i la Izaro acaben el seu voluntariat a Thionk-Essyl i reprenen el camí cap a Barcelona. Han estat dos mesos de molt d'esforç i dedicació però també moltes alegries i aprenentatges. Aquest tercer torn acaba i farà relleu amb la Marta i l'Emma del primer torn, que després de la seva experiència a principis d'any, han decidit passar les seves vacances a Senegal per poder veure la inauguració del centre de formació per a dones. Aquest és el resum de la seva darrera setmana:

Salam maleikoum!

Aquesta setmana passada hem pogut acabar amb el paviment! Després de comprar totes les rajoles el cap de setmana passat, l’Ismaeila s’ha encarregat de fer-ho. El dilluns ho va preparar tot per començar el mateix dimarts. Hem anat fent les aules primer, i un cop acabades l’impluvium i l’entrada. Vam tenir alguns problemes perquè necessitàvem aigua, i les dones no venien. I els treballadors no tenien temps de fer-ho tot: treure aigua del pou, omplir el dipòsit, i després poder fer el paviment.. tot plegat, massa. Però finalment van venir a ajudar-nos les nostres veïnes, molt maques elles J

Els paletes han acabat els arrebossats dels murs exteriors i dels bancs, i durant la setmana han tallat el crintin. També, les finestres estan acabades. Demà mateix les comencem a col·locar. Les portes falta acabar d’ajustar l’alçada, ja que fins que el paviment definitiu no estava acabat, no podíem saber-la. Tan aviat com acabem amb tot això, li explicarem al Matar com tenim pensat fer els bancs.

Nosaltres aquests dies hem anat tallant les teles, i portant-les a cosir a mida. Estan quasi preparades per a col·locar-les, esperem poder fer-ho el dimecres o dijous..

Quant a les tasques que queden per fer, i que se n’hauran d’encarregar l’Emma i la Marta: la totora finalment amb crintin també hem comprat fusta blanca per fitxar-ho; muntar els bancs; la vegetació de l’impluvium, que ho hem estat parlant amb el Malik, ja que ell té un cosí a Abéné que és jardiner.. Les plantes (amb flors) només es troben als pobles de la costa, i s’haurien d’encarregar allà; acabar d’organitzar l’entorn. També ens han sobrat algunes rajoles, i havíem pensat de fer alguna sanefa al mur del banc de l’impluvium, per fer-ho tot més colorit! Però això ja ho parlarem amb elles quan arribin!

Tenim moltes moltes ganes de que siguin aquí ja amb nosaltres!

Una abraçada!

Izaro i Clara