20.8.22

S8.9_PROJECTE CLÍNICA MISSIRAH : 2na FASE 2022

 

SETMANA 8 i 9 (07/08/2022 - 20/08/2022)


L’equip TresCinc, degut a la poca activitat de l’obra, es va dedicar a continuar amb les investigacions de bioconstrucció i material local per fer els acabat de la clínica. En aquestes dues setmanes ens vam voler centrar en els arrebossats de calç; tot i que vam continuar anant a buscar bambú, tallant-lo i llimant-lo, per posteriorment fer proves de persianes.

Vàrem provar tres acabats diferents d'arrebossats de calç. A partir d’aquestes dosificacions el primer pany de paret vam utilitzar un arrebossat gruixut de 1C 1S amb un arrebossat fi de 2C 1S, pel segon pany va ser un arrebossat gruixut de 2C i 3S amb un arrebossat fi de 3C i 2S; i per últim, al tercer pany  vam utilitzar la dosificació d’arrebossat gruixut de 1C i 2S amb un arrebossat fi de 1C i 1S.Pels acabats de pintura de calç vàrem fer dues pigmentacions diferents, una blanca que és el resultat de la calç sense cap pigment; i una altra de pintura de calç amb l’argila utilitzada per la producció dels blocs de BTC, per donar-li així, un aspecte més terròs.

Finalment, després de fer les diferents proves tant d’abrasió, com d’erosió i retracció per saber quin  acabat era el més dur i fàcil d’aplicar per l’edifici, vàrem escollir la primera dosificació d’arrebossat gruixut 1C 1S i arrebossat fi 2C 1S amb l’aplicació de pintura de calç.

Els resultats de les proves van ser molt positius, i veiem amb bons ulls poder aplicar aquesta tècnica a l’edifici per tots els avantatges bioclimàtics que aportarà a la construcció.

  


Degut a un problema de solvència econòmica pel pagament de les partides, els avenços realitzats en l’obra durant aquesta setmana han sigut més lents. Només s’han pogut finalitzar els cèrcols de tota la solera. Llavors, ara ja tenim acabats el que serien els fonaments del edifici fins els cèrcols; el pas següent, serà fer les verdugades del passadís, i reomplir, compactar i la col·locar l’armat de la solera.


D’altra banda, els cooperants, vam aprofitar el cap de setmana per anar a visitar una de les altres obres realitzades per l’associació Base-A, la de l’escola de Gague Cheriff, la qual s’ha realitzat ja una de les dos aules previstes, amb la tècnica d’estructura muraria de BTC. Aquest projecte encara en construcció, el vam poder veure gràcies a l’Arantxa, una de les cooperants que va participar en el seu procés de construcció de l’escola, la qual estava allà els dies que vam anar-hi. A més a més d'anar a veure la construcció de Base-A, també vam aprofitar per acostar-nos a la ciutat costanera de Foundigne, a la qual s'ha inaugurat un gran pont fa poc més de 6 mesos.
Per últim, a part de continuar treballant al despatx, al final d'aquestes dues setmanes van venir el nou grup de voluntaris, en el qual hi havien 3 educadores que han preparat una escola d'estiu per tots el nens de Missirah, i hem pogut ajudar a organitzar alguna activitat.

Equip TresCinc