15.7.17

PROGRAMA AWASUKA: The monsoon season is coming...

La setmana passada, l’equip d’Awasuka va agilitzar els passos per començar la primera casa de Supping, del mistri Niranjan Pudassainee. Els Monsons els tenim a sobre. Ens hem d’afanyar i adaptar-se a ells.

El nostre beneficiari, ha accionat els tràmits necessaris per accedir al crèdit del programa, administrat per la nostre contrapart a Nepal, Agragami. Això ens obliga que poguem avançar fins fer el forat de la fonamentació, ja que per accedir a l’ajut hem d’esperar l’aprovacióde la millora ciclòpia del terreny. Ara l’equip ha de comprar els materials subvencionats pel crèdit que aporta Agragami.


Emplaçament d’en Niranjan després d’una nit de pluges


DM_____DHUNGA- MATO. El Dhunga-Mato més actiu que mai!!

Prototip Dhunga-MatoDesprés de les dificultats de la búsqueda dels treballadors que va haver d’afrontar el voluntariat d’Awasuka, el Dhunga-Mato sembla tenir perspectives molt optimistes enfront els treballs que es van realitzant.  Ara el prototip, ja s’ha finalitzat tot el plàster de l’interior del edifici i l’equip es pot centrar en la producció dels rafters, per poder-los tenir per abans dels Monsons. També s’ha acabat tot l’encofrat del steelframe pel dipòsit d’aigua. Ara els estudiants ja poden centrar-se en dissenyar els plànols de les instal·lacions d’aigua.


Acabats interiors del Prototip Dhunga-Mato 

Encofrat de l’estructura del dipòsit d’aigua
S____SUPPING

A la vila de Supping estan acostumant-se a veure cada matí pujar a un dels voluntaris cap a casa d’en Niranjan. Aquesta excursió d’hora i quart, serveix per arrelar-nos dins el poble i donar una cara visible al programa. Això ajuda a donar-se a conèixer entre els habitants de Supping i que sàpiguen quina es la trajectòria del programa en curs i que s’està fent.

El passat dissabte, donat que era l’aniversari d’en Niraj Pudassainee, els voluntaris, junts amb els joves de Supping varen fer una excursió en una de les muntanyes escarpades vora l’emplaçament del Niranjan. Aquest passeig, ho vam fer junt a 6 joves de Supping i va ser una sortida molt profitosa per poder tenir una visió completa del tot el territori de Supping i les seves diferents comunitats.

A part, l’estudi dels emplaçaments de les properes cases no s’atura. S’està perfilant cada vegada més els plànols per tenir un coneixement exacte de les noves parcel·les.


Excursió amb els joves de Supping


Vistes del altiplà de Supping


WS____WORK SHOPAquesta setmana, els treballadors al work shop s’han centrat en treballs de fusteries pel Dhunga-Mato, i la fabricació dels armats per la fonamentació del dipòsit d’aigua.

Feines del Workshop d’aquesta setmana
Portes i finestres del Dhunga mato

B____BHIMPHEDI/BALMANDIR

A principis de setmana, Aitabar, varem tenir una reunió amb els treballadors. Es va debatir les noves condicions laborals aplicades al programa. Un dels temes que es va parlar, era els càrrecs de les noves responsabilitats que derivàvem als treballadors. Per la bona continuïtat del programa l’equip d’Awasuka va decidir que necessitàvem un nou supervisió del Dhunga-Mato i de Suping. Aquests càrrecs tenen l’objectiu en fer responsable per la recerca de treballadors, les compres de materials i els temps de d’obra. En aquesta reunió vàrem concretar en Ram Krishna, habitant de Dorsing, com a supervisió i ‘fuster cap’ del Dhunga-Mato. Per Supping el nostre candidat, Niranjan Pudassainee, va renunciar a l’oferta, ja que era massa responsabilitat per la curta experiència que ell tenia en aquesta branca.

Reunió amb els treballadors Nambraj, Ram, Deepak, Namish i Niranjan.
A____ACTUALITAT

Després del les noticies que varem tenir des de l’ajut govermental, aquesta setmana, la nostre arquitecte de A.N. es va posar mans a la feina per acordar una reunió amb representants del NRA i integrar el nostre prototip a dins del catàleg del Govern. En aquesta conferència, a càrrec de Mònica Sans, ens van donar el suport en que -tot i no permètre el govern el nostre protip d’habitatge- la nostre casa del beneficiari, de parets de dhunga-mato i escaletas de formigó serà aceptada.

Goodbye, Pau

Un dels voluntaris de Balmandir, Pau Rodriguez-Estivill, ha deixat l’orfanat. Després de dos mesos de convivències, riures i experiències, el voluntari de Balmandir ha decidit deixar Bhimphedi per tornar al món laboral. L’informàtic que va estar al front de les tasques, ha fet una gran labor d’arreglar tots els sistemes informàtics de Balmandir, Awasuka i l’escola de Bhimphedi. Una forta abraçada des de Nepal.
Pau i Josep  començant el seu viatge de vacances